Unde scriu lu gigel

septembrie 9, 2019

Gastronomica

Filed under: aberand — animal00 @ 12:45 pm

Zilele astea luai un homar, inghetat si la reducere, nu am castigat inca la loto. Asa ca a trebuit sa il gatesc. Asta inghetat nu e chiar al mai bun, dar e second best, cum zice chinezii de honolulu.
Cand gatesti ceva nou e foarte important sa respecti reteta, asa ca am cautat ceva pe net si am gasit „homar cu sos Thermidor”
homaru e homar, sosul e asa
– o ceapă de apă tocată fin;
– 2 linguri de unt;
– 1 pahar de vin alb;
– 50 ml coniac;
– 400 ml de smântână de gătit;
– 1 lingură de muştar;
– 1 lingură de pătrunjel tocat;
– sucul de la jumătate de lămâie;
– brânză Cedar.

Asa ca am facut fix sosul asta si a iesit perfect. Recomand. Bine, am respectat reteta 100% cu niste mici modificari. Dar mici
– nu aveam ceapa de apa, asa ca am pus ceapa verde
– unt nu mai aveam, asa ca am folosit niste amestec de unt cu ulei de rapita. Plus niste ulei de masline
– nu aveam vin alb, da aveam roze
– nu aveam coniac, asa ca nu am pus nimic
– nu aveam, asa ca am pus lapte de cocs
– d-asta aveam.
– mi-a fost lene sa pun patrunjel
– lamaie…lime, same same
– nu aveam nici cedar, am pus niste cascaval si parmezan.

cu exceptia micilor modificari deloc nu m-am abatut de la reteta. Exceptand ca am lasat la cuptor 8 minute nu 10.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: