Zilele astea luai un homar, inghetat si la reducere, nu am castigat inca la loto. Asa ca a trebuit sa il gatesc. Asta inghetat nu e chiar al mai bun, dar e second best, cum zice chinezii de honolulu.
Cand gatesti ceva nou e foarte important sa respecti reteta, asa ca am cautat ceva pe net si am gasit „homar cu sos Thermidor”
homaru e homar, sosul e asa
– o ceapă de apă tocată fin;
– 2 linguri de unt;
– 1 pahar de vin alb;
– 50 ml coniac;
– 400 ml de smântână de gătit;
– 1 lingură de muştar;
– 1 lingură de pătrunjel tocat;
– sucul de la jumătate de lămâie;
– brânză Cedar.
Asa ca am facut fix sosul asta si a iesit perfect. Recomand. Bine, am respectat reteta 100% cu niste mici modificari. Dar mici
– nu aveam ceapa de apa, asa ca am pus ceapa verde
– unt nu mai aveam, asa ca am folosit niste amestec de unt cu ulei de rapita. Plus niste ulei de masline
– nu aveam vin alb, da aveam roze
– nu aveam coniac, asa ca nu am pus nimic
– nu aveam, asa ca am pus lapte de cocs
– d-asta aveam.
– mi-a fost lene sa pun patrunjel
– lamaie…lime, same same
– nu aveam nici cedar, am pus niste cascaval si parmezan.
cu exceptia micilor modificari deloc nu m-am abatut de la reteta. Exceptand ca am lasat la cuptor 8 minute nu 10.
Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie