azi vorbim despre „cum isi condimenteaza oamenii friptura”. Pe tari.
Europa:
franta: se arata putina sare fripturii
italia/spania: se pune un praf de sare, dar nu ca zgarcitii aia de francezi
suedia: la o friptura adaugam jumatate de kilogram de sare
romania: sare, piper si cimbru
ungaria: la niste paprika adaugam o friptura.
anglia: la o galeata de gravy punem o felie de carne de origine predeterminata de ala de a compus-o din mai multe animale
Restu lumii
argentinienii: la o vaca intreaga punem un plic de sare furat de varul Giovanni cand a fost in italia si s-a suparat ca i-au scumpit aia coperto de la 5 la 7e. Cum adica sa nu punem o vaca intreaga pe gratar? Da ce suntem noi? Brazilieni?
arabii/turcii/iranienii/georgienii: combinam mai multe condimente sa faca bucata asta absolut banala de carne ceva spectacol
indienii: se pune un pumn de condimente din urmatoarele. neaparat pumnu sa fi fost folosit la a te scarpina la coaie in prealabil. Carne…daca avem
chinezi: MSG BICIZ!!!!
americanii din sud: La un sac de zahar, unu de chilli, unu de piper, 2 saci de sare si doua borcane de miere, unu de melasa si unu din secretul secret al bunicii adaugam 20 de grame de carne si facem un BBQ. Trebuie sa avem grija la cate condimente punem ca nu mai suntem tineri sa exageram
Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie