Unde scriu lu gigel

octombrie 19, 2022

Cugetari biblice

Filed under: aberand — animal00 @ 10:29 am

“Some humans would do anything to see if it was possible to do it. If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying ‘End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH’, the paint wouldn’t even have time to dry.”

― Terry Pratchett, Thief of Time

Citatu asta m-a facut sa ma gandesc la biblie. Si cum a inceput lumea, dupa impresia unor caprari de acu 2-3000 de ani.

YHVH statea intro unitate de timp, pentru simplificare ii zicem zi, si se plictisea. S-a apucat sa faca din lego mai o piatra, mai o lumina, mai o apa. Dar, se plictisea. Asa ca l-a pus pe Lego Adam. Si l-a dotat cu inteligenta, sa vada cat de prost e.

Si Adam nu l-a dezamagit. Primu lucru facut de Adam a fost sa isi faca o laba. Dupa care mai alerga prin Rai pe acolo, mai futea o caprioara, mai futea o rata, mai un dovleac. Ce prindea, Adam nu era foarte foarte capricios.

Intr-o zi, ca deja aici avem zile, ii vine o idee lu Adam. „Cum ar fi sa imi sug pula”. Bah, si se chinuie, contorsionari, dracii…nimic. Dar…”EPIFANIE!!!!”. „DOAMNE DUMNEZEUL MEU, scoate-mi rogu-te aceasta coasta, intru a ma autosatisface”.

YHVH pentru ca era mare, bun si intelept, are o idee mult mai jmechera. Ii scoate lu asta coasta si puf…ii da in loc pe EVA.

Si Adam se bucura. Si o fute. Ca deh…Adam.

Ma nene. Si stau ei asa niste unitati de timp, se fut, manca pepeni (ce rai e ala fara pepeni?), manca carne de ren, se fut, mai manca si ceva peste, manca struguri. Ce sa mai, fuck-eat fest.

Intr-o zi sta Adam si se uita la copacu pe care era scris cu litere de tipar, bold, „NU MANCA MERELE!”. YHVH practic i-a lasat pe astia doi in rai cu o singura conditie „nu mancati cele mai anoste fructe”. Cum ziceam: aveau pepeni, papaya, mango, struguri, pere. Parca vad ca maru ala era si d-ala salbatic, cu mere d-alea de iti fac gura punga si nu mai poti sa scuipi doua zile.

Si, dupa o zi de futut, sta Adam si se uita la merele alea, mici, verzi, batute si ii zice Evei: „Auzi fah, da un mar nu mancam si noi?”

Si, rontaiau ei la mar acolo si apare YHVH: „bah, ce pula mea faceti acilea, nu v-am zis sa lasati merele alea in pace?”. Si Adam, ca orice om asumat: „aaaa, pai nu noi mare boss, a venit un baiat mai mare care … pardon, a venit sarpele care ne-a pacalit sa mancam mere”

Desi nu apare in biblie, sigur ultimele cuvinte pe care le-a auzit un om de la YHVH au fost „mancameati pula!”

2 comentarii »

  1. Yhvh este Yses Saint Laurent?

    Comentariu de Ratonu' — octombrie 19, 2022 @ 1:17 pm | Răspunde

    • fratele lui

      Comentariu de animal00 — octombrie 19, 2022 @ 1:18 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: