Unde scriu lu gigel

iunie 21, 2022

Jurnal de vacanta

Filed under: aberand — animal00 @ 3:55 pm

Am avut de ales unde a vrut corasonu nostru, asa ca am ales europa. Si..daca tot am ales europa am zis „hai sa merem unde n-am mai mers niciodata”. Am propus luxemburg si linhastain ala de langa, dar cica am mai fost la tara, hai sa mergem si noi altundeva.

Si am ales Lisabona. Si bine am facut. Nu o sa scriu prea multe despre lisabona. Decat ca uneori e mai bine sa fii norocos decat destept.

 • am ales cazarea, pe principiu „cam de banii astia si nota asta la booking si preferabil mai aproape de centru”. Asa ca am prins un studio super simpatic la cam 200 de metri de arcu ala al lor de triumf, fix langa ceva turn pe care trebuia sa il urci. Si, daca tot eram asa aproape de ala evident ca nu ne-am urcat niciodata.
 • prima interactiune cu orasu – am alergat sa luam masina de civil care ne ducea in oras. Pentru ca in lisabon cu freenow costa 8e, cu taxiul vreo 15e. Dupa ce ne-am urcat, ne-am tras aerul, am ajuns la cazare, am urcat la cazare, am injurat la cazare. imi cazusera castile in portbagaju lu omu ala. Am reusit, dupa multe incercari, sa dau de el si am facut un schimb cinsit. io casti, el 10e.
 • pasteis de nata sunt ceva ce nu se poate spune
 • „ploua cand suntem in lisabona”. Si imi venea sa plang, mai ales ca am mai prins acu vreo 3 ani o vacanta d-asta cu ploaie, vant si urat. De unde era sa stiu io ca in lisabona „ploaie” inseamna alea 2 minute de stropeala?
 • am prins, evident fara sa avem habar, inceputurile festivalului sardinelor. Stradute mici, fado, sardine, vin de porto, visinata. Viata e si greu

Dupa lisabona am luat cevaurile spre Luz. Asta e in sud. Si se ajunge greutz. Intai am luat de la gara centrala un tren tip metrou pana la o alta statie. De acolo am luat alt metrou inca o statie sa ajungem unde aveam treaba. De acolo 3 ore de tren pana la Fares, alta ora pana la Lagos si taxiul la Luz. Toata aceasta miscarea ne-a adus undeva, langa paradis asa. Un paradis unde dupa masa batea mama si tata lu vant.

de la luz

 • inchiriat bicla si merg ba spre lagos ba spre alte sate. Pe cocaluri, pe traseu de bicla full-suspension, langa ocean
 • testat toate restaurantele
 • e sat englezesc aproape, ca am auzit intamplator si portugheza
 • v-am zis de vant? vantu a darmat un zid de la o casa care se renova. Pentru ca sunt roman am intrat si io sa vad cum arata casa de 1.5mil euro, la rosu. Cam nasol, un living d-ala cat vreo 3 aparatmente mari din cluj, cu o deschidere pentru geam de incapea si sosoanca, fara sa se miste pe lateral prea mult, care dadea fix spre ocean. plus vreo 2 garaje si 1000mp de curte, va zic, oribil. nu recomand
 • am mancat
 • am baut
 • am baut vin si am mancat
 • dupa care am mancat si am baut vin
 • dupa care am baut bere
 • vizitat ceva cacaturi de stanci la lagos. la fel, nu recomand

De la Luz am luat ceva autobuz care ne-a lasat la Faro. Asta e oras portughez. Aici a fost asa de vizitat putin, ca tinta era aeroportul de unde am zburat inapoi spre incoa.

Ce mi se pare ca e de mentionat despre sudu portugaliei: in toate astea 3 orase am vazut 3 romani si un moldovean. In lagos. In rest..multi nici nu stiau unde e tara aia

Publicitate

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: