Unde scriu lu gigel

septembrie 24, 2021

Concluzie

Filed under: aberand — animal00 @ 10:13 am

Bine, se prea poate ca aceasta concluzie sa fie gresita. Sper ca in ultimi 3 ani sa se mai fi schimbat si Romania, sarind partea de Covid.

Romanii au doua mancaruri cu care se lauda. Bah nene, dar cum se mai lauda: micii si ciorba de burta. Ne laudam atat de tare cu aceste doua produse incat te-ai astepta ca la orice bodega cand ceri mici/carne de burta si iti fie oferite niste produse macar de o calitate cat de cat.

Cu toate astea, exista un numar mult prea mare de dileme „bah, unde mananc si io niste mici/ciorba de burta de calitate” si prea putina diversitate in raspunsuri. In general ai cam aceleasi 2-5 bodegi. Realitatea este ca in multe locuri micii is niste chestii uscate dupa care ragai doua zile usturoi, iar ciorba de burta este un lichid alb cu muci.

Ei bine. Grecia + Polonia. Exceptand asa: un restaurant (a se citi cantina) pentru pierogi in Ldoz (cu litere dalea futute), 1 singur restarant din atena unde am mers ca ne-am uitat pe trip advisor (ala cu revolta) si 1 restaurant in Gdansk unde am mers ca ne-a fost recomandat (desert cu foita de aur si friptura de vita la pret de fast food in suedia) toate restaurantele pe care le-am ales au fost alese pe principiul „daca tot e aici” eventual „daca este singurul la care am gasit o masa”.

Ei bine, dintre toate aceste restaurante alese total aleator 1 singur a fost so so (in Tolo sa se enerveze Alin pe mine :D), dar nu a fost vina restaurantului cand a alegerilor noastre. Bine, eu am fost singurul de parere ca masa a fost so so, restul mesenilor au fost multumiti, pentru ca in fond ne-au adus fix ce am comandat.

2 tari, nenumarate mancarui, restaurante si taverne alese la intamplare.

Romania: sa mananci ceva bun trebuie sa iti suni toti prietenii….

Sper, totusi, sa ma insel si sa se fi schimbat si Romania.

Ca mentiune: pe ferry dinspre suedia spre polonia am bagat ceva ciorba de burta de la mama Polonie. Se pisa cu flacari pe aia romaneasca.

Un comentariu »

  1. Io cre’ ca s-a schimbat. Ca am mancat un pic, nu mult, dar totusi, anul asta p’la restaurante din Romania din mai multe orase.

    In primul rand ca eu nu mai vad chestia cu mici si ciorba de burta all the way. Am mancat la o instanță de „La mama” dintr-un Carrefour de prin Bucuresti, ca mi-era dor. A ramas treaba pentru „prostime” asta cu mici la restaurant si ciorba de burta. In rest lumea a capatat dimensiuni mai simandicoase. Iar mancarurile facute la gramada pentru prostime si sarkans sunt ieftine si trebuie tratate ca atare, cu un pic mai multa sare. Micii la bodegi random sunt ca un fel de currywurst la magazinul din parcarea de camioane din Germania.

    De aceea gasesc ca asta nu e neaparat valid.

    Romania: sa mananci ceva bun trebuie sa iti suni toti prietenii….

    Da’ nu te duce dupa produse si carciumi pentru boschetari.

    Aaanyway – mâncarea românească cea mai tradițională mai răspândită și mai bine făcută a zilelor noastre mi se pare șaorma.#original #calamamaacasa #părereamea.

    Comentariu de catalinxCatalinx — septembrie 25, 2021 @ 9:49 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: