Unde scriu lu gigel

septembrie 21, 2021

Vacanta. Atena

Filed under: aberand — animal00 @ 2:07 pm

Grecia. Toata lumea merge in Grecia asa ca am zis si io sa merg in Grecia. Ca ce plm, io am matreata, io nu pot merge in Grecia? De ce sa nu merg si io in Grecia?

Si. Am ajuns in Grecia. Atena. Si pentru ca eram in Grecia si stiam ca in Grecia se mananca bine am recuperat doamna (eu am venit din Romania ea din Suedia) si ne-am dus la un restaurant. Care ne zicea tripadvisor ca e bun.

Ma duc sa caut niste ATMuri sa scot niste cash. Vad io gabori imbracati in haine d-alea bune, cu scuturi si tot ce trebuie. Eu cu creasta proaspat facuta, dar macar cu tricou negru cu satane. Cam ca toti aia de se adunau. Vad ca atmurile imi cer 3e sa scot bani. Injur si ma duc in restaurant. Nu inainte sa observ ca eram si intrun cartier plin de bordeluri, la cam 10minute de centru.

Ma asez la masa. Cand sa cer vin aud afara frumosul sunet al exploziilor de la lacrimogene. Si restaurantul se umple de protestatari. Io in continuare: in negru si cu creasta.

5 minute de panica. Dupa care ies protestatarii si totul revine la normal. Mancarea chiar era buna, asa cum zicea trip advisorul.

Practic, am impresia ca tinerii nu prea au bani sa isi cumpere alcoolul, asa ca intai se cearta cu jandarmii, aia le dau niste gaze, dupa care ies si ei la baut ca oamenii.

Despre Atena ce pot spune? Aglomerata. Imputita. Prin centru senzatia de „nu prea e safe” este full on.

Recupereaza la greu pe zona Horeca. Mancare buna, chelneri, in general, prietenosi. Si au ruine. Problema mare este ca aparent s-au saturat de ruinele vechi asa ca vor sa isi faca si ruine noi.

Am fost si intr-un cartier mai uman, nu in centru. Tot senzatia aia de super aglomerat. Si multa dezolare, cladiri neterminate, nevopsite. Oamenii insa faini.

Ah. Si PESTE TOT si TOATA LUMEA ne-a mentionat: atentie la ghiozdan. Cica se cam fura.

Per total, 5/10. Avand in vedere ca grecii par destul de haiosi, as zice ca vreo 2-3 puncte sunt scazute de bajetii care nu is greci.

Publicitate

Un comentariu »

  1. Boss, ce ti ziseram noi de atena cand ne am vazut inainte sa pleci? Fix ce ai scris aici.
    E misto de mers in noiembrie-decembrie ca nu mai sunt turisti. La muzeu stai la coada la intrare doar daca ai noroc de o clasa cu scoala altfel la muzeu in ziua aia.
    In rest centrul e plin de imigranti dubiosi ca si vara.
    Mancarea e aceeasi. Si, niciodata nu mananci acolo de unde vezi acropolele.

    Comentariu de Ratonu' — septembrie 21, 2021 @ 2:36 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: