Unde scriu lu gigel

iunie 3, 2021

Finante

Filed under: aberand — animal00 @ 11:40 am

ah, ca ma intreba un om „cat vine asta in lei”. Niciodata nu mai fac calculul „cat vine asta in lei”. Daca traiesti in Suedia si faci calculul asta…te ia putin cu inima.

E greu sa fii la mine in creier. Pentru ca eu lucrez mult cu imagini deci pentru mine anumite lucruri nu inseamna nimic.

leul nou. Nu imi zice nimic. Daca imi zici ca ai 10000lei, suna mult, dar in capul meu nu exista o apreciere corecta a sumei astea. 2000000lei. La fel. nu imi zice nimic. Pare a fi mult, dar nu reusesc deloc sa inteleg suma. D-aia lucrez in sume cu lei vechi. 100milioane imi zice exact ce insemana suma aia, imi pot face niste planuri cu ea. 10mii lei…nimic. E salariu

DAAAAAAR. Daca vorbim de cumparaturi se fute distractia. cumparaturi mari: masina, apartament, d-astea. Daca imi zici ca ai dat pe un apartament 3miliarde vechi (ca deja am stabilit ca daca imi zici sume d-astea mari in lei noi nu inteleg) m-ai pierdut. Nu stiu ce inseamna aia, nu stiu daca e mult, daca e putin. D-aia la masini si la case, in Romania, ma gandesc in euro. Ca deh, aia ia.

Ei bine, cand am venit in suedia capul meu era de detoate. Bine, primu an am castigat salariul in Euro, mai faceam niste cheltuieli prin romania pentru diverse taxe, si aici traiam in SEK. Aia era o distractie totala

Dar, acum la mine in cap e de toate. Cand vorbesc cu lumea niciodata nu stii exact despre ce vorbesc. La masini, in general, imi traduc totu in euro. La case is so so, am inceput sa ma obisnuiesc cu sumele in SEK, dar uneori mai uit si mai transform in EUR si daca vorbesc cu unu de pe aici il pierd, ca deh, vorbesc de niste sume de 10 ori mai mici decat s-ar astepta ei (ca uit sa le zic „euro”).

Dar…unde tre sa incep sa uit – „cat vine asta in lei”.
De exemplu aseara m-am dus pana intrun parc. Si ne-am oprit la o terasa. O bere, un proseco si o mufina. 200sek. Bun, nici macar nu iti tremura sufletu, 200sek is 2 mese la pranz. Nu e chiar ieftin, dar nici tragic.

Dupa care relizezi ca pe o bere si pe un proseco ai dat 100lei si esti bucuros ca esti langa spital si te pot trata astia repede de atacul de cord 😀

Un comentariu »

  1. Un milion adica, ai dat pe o sampanie un milion.
    Aproape ca la Inter in anii ’90 ( n.r. Intercontinental ), sau ca la cluburile de striptease tot in anii ’90 ( se facuse 2 milioane prin 2000) , dar acolo venea cu o cur… domnisoara care dansa in pula, de banii astia. La Inter nu, trebuia sa mai pui minim 3 milioane, pentru o stramba. de la 200 de dolari in sus una mai calumea.
    Acuma dai 1 milion si trebuie sa te descurci singur de domnisoara (BYO). Nici sampania nu mai e ce-a fost, au facut-o proseco, adica pe sec, fara companie inclusa.

    Comentariu de catalinx — iunie 21, 2021 @ 5:59 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: