Unde scriu lu gigel

mai 10, 2021

Mutare

Filed under: aberand — animal00 @ 12:25 pm

Inceputul cumpararii de apartamente e misto. Stai pe net, te uit la poze, te duci sa vezi apartamente, citesti despre zone. Frumos elegant cat de cat.

Achizitia iar e misto. Ai dat cu semnatura, moment in care ai semnat practic ca ai apartament nou. Stiu stiu..sclav la banci, alea alea, muie ma. Aici te bucuri

Se apropie ziua mutarii. V-am mai zis: te uiti dupa canapele, dupa electrocasnice, dupa tot…E frumos. Si te bucuri

Si….te muti. Si te bucuri

Primul pas, e in functie cat de zgarcit esti. Deci, cazul meu: strangi totul, umplii masina, pizdesti pielea de la scaun, cari pana iti crapa venele. Dar esti mutat. Dar nu prea mai esti bucuros. Deja cerinte absurde gen „neata” isi urca tensiunea si incerci sa raspunzi diplomat „neata!!!”

Al doilea pas este sa umpli noua casa de cutii. Si saci. Asta e o perioada misto. Stii ca ai tricoul ala frumos dar pizdamasii stie unde e. Asa ca stai la interviu cu tricoul murdar intors pe invers. E online, e fara miros. Mananci cu mana ca furculitele sunt in punga aia care e sub cutia aia stii sigur unde ai pus-o doar ca nu stii unde. Gradul de disconfort este asemanator platii primei rate la banca

Acum, vine un pas al 3lea sau nu. De exemplu in Stocolm a lipsit. Apartamentul fusese intai renovat de unu de avea firma de constructii sau lucra in constructii. Asa ca am dat o mana de lavabil alb peste alb, deci cam in 2 zile totu era gata. Acilea? Peste gri sobolan. 3 maini minim. Deci, incepi sa vopsesti. Ca atare, cutiile de la punctul 2 incep sa fie mutate intre camere. Daca inainte nu stiai unde is cutiile, acum deja totul devine absurd. In fond, la ce ai nevoie sa mananci pe farfurie, ce, sacoul ala nu iti place? Iti intra fibrele printre dinti? Incearca sa nu mananci supa, sau, daca e musai sa mananci supa incearca sa o faci din buzunar. Am incercat io sa leg maneca, dar deja ultimele linguri is cam greu accesibile. Deja nu mai e disconfort. Intri in zona aia de negare, nu exista problema, nu exista stres, da, ai calcat in holsurubu ala lasat airea, pizdamasii lu ala de l-a lasat asa, ce, tu l-ai lasat, aia e, cand ai fost mic ai fost si racit

Si, intr-o zi stai 2 ore sa vopsesti un hol in timp ce doamna goleste doua cutii si pune hainele la locu lor. Si te uiti si vezi ca dintr-o data de pe canapea pana la usa de la iesire nu mai exista decat un maldar de cutii pe care oricum tre sa le duci la gunoi. Si ca holul ala dat cu alb nu mai e holul ala cu gri unde iti era putin teama de lilieci.

Si…incepi iar sa te bucuri. Deja fiecare surub pe care il bagi la loc in pereti ia ceva dintr-o gramada de haos si face spatiu. Deja poti sa iti bagi sacoul la spalat pentru ca ai farfurii plate in care sa mananci ciorba.

Si, mai gasesti si fotolii de piele moca. Bine, 25 de euro, dar aproape moca. Si incepi sa te bucuri din ce in ce mai mult.
e frumos mutarea

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: