Unde scriu lu gigel

septembrie 29, 2020

Romania

Filed under: aberand — animal00 @ 3:03 pm

Stii ca vorbesti cu un bou/vaca (nu discriminam aici) in momentul in care in mijlocul discutiei incepe cu „eu v-am vorbit politicos, dumneavoastra de ce imi vorbiti la pertu”

in acel moment e bine sa iti inchizi discutia cu „stimata persoana, as dori sa nu va mai deturnez atentia de la dorinta dumneavoastra de face sex oral unui magar in timp ce preasitmabila dumneavoastra mama isi face procese de constiinta privind lipsa prezervativului la momentul conceptiei dumneavoastra”.

Bag pula in „pronumele de politete” cel mai de cacat lucru din toata limba de romana. Toti ruptii in cur au pretentia sa le vorbesti politicos si considera ca numa asa argumentele tale au valoare. daca le spui folosind „dumneavoastra”. nu mai zicem de „pula” ca deja intram intr-o zona speciala a retardului roman

8 comentarii »

 1. Am ras. Io sunt d-ala. N-o sa va atrag atentia, da’ nici nu consider ca e ok intr-un cadru formal sau nefamilial.
  Probabil discutia o sa para un pic ciudata cand eu ma adresez folosind pronumele de politete, iar feedbackul e la pertu. Daca nu, nu. Eu o tin pe a mea. E o chestie si de distanta, nu numai de respect.
  Daca nu am facut armata impreuna, „tu” nu prea se potriveste in discutie.

  Comentariu de catalinx — octombrie 8, 2020 @ 9:42 am | Răspunde

  • am urat din totdeauna pronumele de politete. E un cacat al limbii romane facut special ca sa arate cine e bossu. „vai dumneavoastra”. evident, il folosesc si io in anumite circumstante si de cele mai multe ori nu este de politete ci de distanta. Fix. TEmpula mea si da-mi actele alea ca nu imi pasa de tine.

   Comentariu de animal00 — octombrie 8, 2020 @ 10:59 am

 2. Eu cred ca asta e o interpretare romaneasca si cred ca interpretarea tradeaza defapt lipsa unei etichete , si a respectului. Un fel de „cine esti tu, ba, sa iti spun eu dumneavoastra?”. Si cred ca e gresit. E drept ca in limba romana e cam ploconeala forma folosita, daca te uiti la etimologie, ca nu deriva dintr-un plural, ca in alte limbi, dar si renuntarea la formalismul asta mi se pare un nivel de degradare. „Tu” nu ne face nicicum mai apropiati pe teren, doar imi permite sa te bag in pizda ma-tii, la o adica, cam asta e logica. Iar folosind pronumele de politete pastrezi un oare care cadru al discutiei.
  Eu unu’ nu simt nevoia sa avansez o discutie cu oarecare, pe premiza ca suntem liber sa ne spunem chiar orice. Nici decum. Daca nu am agreeat inainte prefer sa pastram un cadru al discutiei delimitat de forma si subiectele care se preteaza la tipul asta de adresare.

  Adica, realizezi ca daca ne aflam intr-o discutie, eu folosesc pronumele de politete, iar tu ma intrebi „si ma-ta ce mai face”, n-am sa iti raspund, indiferent cat de apropiati crezi tu ca am fi si cat de colocvial / trivial vrei sa cobori discutia.

  Comentariu de catalinx — octombrie 8, 2020 @ 12:53 pm | Răspunde

  • nu is de acord. Este o chestie de cacat, ca sa te faca sa te simti bine ca vai, esti respectat in discutie. Si evident, intr-o tara in care sefu e sef este foarte important sa vorbim cu respect, sa te simti mereu sef in discutii.
   D-aia vezi toti prostii cu „eu ti-am vorbit cu dumneavoastra”. Acolo se termina argumentu lui.

   Colocvial nu insemna sa te iau cu ce face ma-ta. Aia e discutie intre noi ca prieteni. Dar, faptul ca tu, catalin programatoru vorbeste cu mine animaloo programatoru cu „dumneavoastra” mi-e teama ca te iau la pula. Am urat mereu sa mi se vorbeasca cu dumneavoastra, am impresia ca ala din fata mea ma ia la misto. D-aia si cand incepe cineva asa il trec repede spre pertu

   Comentariu de animal00 — octombrie 8, 2020 @ 1:28 pm

 3. D-aia si cand incepe cineva asa il trec repede spre pertu

  Io-s invers: Cand incepe cineva asa ii trag cu „dumneavoastra”.
  Aud destul de des: „E ok sa ne tutuim, avem varsta apropiata”.
  Raspunsul e invariabil: Puteti s-o faceti, mie mi-e dificil.

  Comentariu de catalinx — octombrie 8, 2020 @ 5:03 pm | Răspunde

  • si cu toate astea nu prea te-am vazut pe bloguri/forum vorbind cu dumneavoastra

   avand in vedere faptul ca matale nu prea ai colegi e mai normal sa fie un discurs d-ala rece si inutil cu dumneavoastra. Altfel, daca ai lucra pe full sau cu aceiasi oameni si ai vorbi cu ei cu dumneavoastra ai avea ceva probleme 🙂

   Comentariu de animal00 — octombrie 9, 2020 @ 9:15 am

 4. si cu toate astea nu prea te-am vazut pe bloguri/forum vorbind cu dumneavoastra

  Pai acolo e razboi. Eu zic de viata civila 🙂 . Dupa ce ne-am luat de pula nu prea mai merge cu dumneavoastra. In scris ma exprim mai agresiv si in deseori fara urma de respect. Am zis , pentru mine pronumele de politete e mai ales pentru o anumita distanta, in scris, pe blog, distanta aia nu prea-i necesara. Probabil ca e gresit, ar trebui sa pastrez eticheta si online.

  Altfel, daca ai lucra pe full sau cu aceiasi oameni si ai vorbi cu ei cu dumneavoastra ai avea ceva probleme 🙂

  Am avut si colegi si am lucrat full cu ei si mai am si acum in online. In general incep o interactiune cu „dumneavoastra”. In functie de cum evolueaza se mai schimba lucrurile. Erau niste doamne ofensate – se simteau prea batrane, daca le spuneam dumneavoastra ( erau cam batrane) si-am zis hai pula mea sa le flatez sa se simta mai tinerele .
  Si in scris ( la munca, nu pe blog), incep o corespondenta cu cineva ci Dear Mr. Jones, nu Hi John.
  Am un proiect in Romania unde lumea la telefon prin conferinte si prin emailuri se tutuie. Eu nu o fac. Conider ca ei se cunosc intre ei si stiu mai mai bine. Mei nu mi se pare potrivit. Nu prea imi pasa de parerea lor despre asta.

  Comentariu de catalinx — octombrie 9, 2020 @ 9:46 am | Răspunde

  • io la munca cu colegii nu avem glume d-astea. Vorbeam cu ceva directoare de prin aparatul de stat sau fosti secu dar cu colegii? Wtf.

   dar, postul e despre interactiuni pe fb in general

   Comentariu de animal00 — octombrie 9, 2020 @ 9:50 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: