Unde scriu lu gigel

august 10, 2020

Pescarul vegan

Filed under: aberand — animal00 @ 11:08 am

Cand fusai mic am mai dat la peste. Pe sistemul „un bat mai lung, guta si ac, daca ai. Daca nu ai ac merge un bold, aia e”. Dupa am mai dat o data, cu undite serioase, la un lac. Io ma dusesem sa fac gratar. Si acu vreo doi ani am lansat un cacat in apa, dar nu am vazut urma de peste, asa ca mi-am imaginat ca deh…nu e cazu.

Dar. Pentru ca urma sa stau 2 zile degeaba am zis sa o fac si pe asta. Sa ma fac pescar. M-am inarmat cu rabdare si am dat intrebari pe net: coaie, ce cumpar?

dupa multe discutii si ajuns la concluzia ca o sa dau 100+ euro mi-a dat un coleg de la suedia ideea perfecta: mergi la magazinu ala de saraci si cumpara de acolo o lanseta. Biltema ii un fel de copilul din flori alu dedeman si dolar store. Gasesti toate cacaturile de care ai nevoie acum si nu iti pasa ca la anu se strica.

deci…mi-am luat 2 lansete. Una ieftina si una si mai ieftina. Mi-am luat guta, mi-am luat cateva cacaturi sa am pe acolo si puf…PESCAR

Vineri seara ajung la locul de desfasurare. „dau si io doua lansari sa vad cum merge”. Asa ca trag guta prin inele, pun acu…testez sa vad cum merge…guta nu se ridica cand invarteam. Logic, pentru ca nu o dadusem cum trebuie. Scot acu, scot guta, pun guta, pun acu, cade acu pentru ca nu facusem nodu bine. Injur. Nu pun acu pentru ca era deja intuneric. norocul meu ca intre timp am apucat sa realizez ca cercu ala de pe mulineta are 2 stari: starea de aruncat si starea de recuperat. Well…Bere

Sambata: berea de vineri seara s-a adunat in capu meu. Dar, eu pescar!

refac ata, ac, pun totu. Ma duc in balta. Lansez. zzzzzzzzzz. Recuperez. Lansez…..zzzzzzz. Recuperez. Lansez..zdadadasczzcaslhfcashdas. Injur, uitasem sa dau cercu peste cap. Dupa juma de ora reusesc sa am iar guta pe tambur nu peste tot prin juru mulinetei.

Lansez…zzzzzzzz. Recuperez. Lansez, recuperez. ….. lansez: zdrang. Ma, ce pula mea? Ma uit la undita. Era totu ok mai putin ca ii lipsea o mulineta. Mulineta era la vreo 2 metri in fata mea in balta. Cineva uitasem sa o strang. Rad si zic „ce noroc ca e pe fir ca pulea o mai gasea”.

Daca tot pun lanseta imi pun si manivela pe dreapta. Lansez…zzzzzz. Recuperez. Lansez…zzzzzz. Recuperez……..

lansez, baldabac, zzzzzzzzz. Dau sa recuperez. Mulineta era la locu ei. Manivela nu. baldabacul ala era ea. Recuperez guta. Ma uit dupa manivela. Pula. Era in mare. Scot undita pe margine si dau sa caut. ma duc spre berea deschisa. Acum era tot deschisa dar varsata in mare. Nu era nevoie oricum de ea, ca soarele si berea de cu o seara inainte ma facusera cacat. Pun ochelarii de inot si ma bag pe sub apa. Gasesc manivela si surubu. „Victorie!!!”.

Ma duc sa ma culc ca eram mahmur. Seara am prins un biban. L-am pupat pe cap si l-am trimis inapoi in apa. M-a parat bulangiu ca nimic nu am mai prins. Poate o mica insolatie si vitamina D de la soare s-a dus la R de la rosu

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: