Unde scriu lu gigel

martie 8, 2019

Social justice fuckers

Filed under: aberand — animal00 @ 6:17 pm

Razboaiele clasice se poarta pe principiu „ne caftim intre noi pentru bucata aia de pamant”. Sau „cladire”. Sau ceva care sa poti sa spui ca dupa ce ai omorat mai multi gigei adversari ai castigat treaba aia.

In vietnam armata sua s-a trezit cu razboi de gherila. Pe care e mai greu sa pui virgula sub t. Da. Mai castigi un deal, pentru placerea timpurilor trecute, dar fara importanta strategica. Luptele erau chioare si inutile si greu de transmis acasa „bah, am invins!!!”.

Asa ca au inventat conceptul de body count. Intr-o lupta castiga ala care omoara mai multe fiinte. Asa ca s-au apucat baietii sa mai traga niste body count si din tarani. Ca deh, dadea bine la cifre „uite, 10 americani morti, dar am omorat 100000000 de vietnamezi”. Dintre care 2 luptatori, 99999997 de tarani si un bivol.

Stim toti finalu

Ei bine. La un moment lumea a inceput sa zica „bah, hai sa fim mai buni unii cu alti”. „Hai sa nu ne mai futem in gura doar pentru ca avem alta culoare”. „Hai sa nu mai facem rau sa facem bine”. Si lumea a inceput „bah, nu mai fa aia ca e rau”. Si lumea a inceput sa angajeze si minoritari. Sau majoritari dar defavorizati.

Si. Dintr-o data s-au trezit baietii toleranti ca ei nu mai au cum sa isi demonstreze toleranta. Ca vorba aia, toleranta nu ti-o demonstrezi fiind tolerant (urasc conceptul de tolerant, implica faptul ca tu esti superior si ii accepti pe prosti, dar mergem cu el). Nu, nu nu. Cel mai tolerant esti in momentul in care ii arati unuia ca nu e tolerant. Nimic nu zice „toleranta” ca „Coaie, esti intolerant, uite, am descoperit ca cand erai mic ai calcat pe o musca. Cum se zice la musca in engleza? Fly. Cui i se mai zice cu fly? Licuriciului care e firefly in engleza. Ce suna ca licurici? Licorice. Care ce culoare are? Negru, exact. Deci esti rasist!!!!”. Ei bine, io cred ca baietii astia au o asociatie ceva „Righteous Brothers and sisters and transgenders and all genders are welcome”. Si momentan is in razboi de gherila cu toata lumea.

Numa ca e greu sa castigi in vest. Spor la a nu angaja un om ca e negru. Sau gay. Sau femei insarcinata. Asa ca trebuie sa inventeze puncte sa demonstreze ca esti gresit. Ca atare au argumente gen:

 • ai preferinte sexuale. Gen „imi plac roscatele”. Este un argument vechi si destul de bine ancorat in text. Ca femeia nu e doar o caracteristica, ca de fapt femeia e mai mult decat un obiect sexual etc (deh, argument vechi)
 • plecand de la vechile concepte ca se acceptau doar actori barbati de culoarea potrivita acum apar noi plangeri
  • de ce in filmul ala personajul italian este jucat de un suedez
  • de ce rolul lu negru asta e jucat de un negru cu o tenta de negru incorecta?

In incheiere n-am. Ca mi-e teama ca daca inchei un text se demonstreaza ca nu am pic de mila pentru cei care traiesc in relatii nasoale care nu s=au incheiat

 

Un comentariu »

 1. „de ce in filmul ala personajul italian este jucat de un suedez
  de ce rolul lu negru asta e jucat de un negru cu o tenta de negru incorecta?”

  Uaiii, fix asta zicea Bill Burr în show-ul de-l văzui în ianuarie. Meseria omului e actor. Dacă îi dau un rol în care tot ce are de făcut e să își păstreze culoarea, naționalitatea sau orice rahat o fi caracterstica prinicipală a personajului.. păi actorul ăla nu joacă nimic. Este absurd când anumite roluri nu mai pot fi jucate de nimeni care nu este exact pe tema respectivă.

  Comentariu de Alina Ioana — martie 8, 2019 @ 6:28 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: