Unde scriu lu gigel

noiembrie 9, 2018

Suedia

Filed under: aberand — animal00 @ 2:32 pm

Bah, nimica nu e cum trebuie in suedia asta. Trecand de la faptul ca pun mancare in sare ca si cand ieri ar fi descoperit acest condiment exotic la faptul ca la pranz faci 10km in 15 minute. Da, stocolmu e blocat dimineata, cand merge lumea la munca. Nici seara intre 5 si 6 situatia nu e toma cea mai epica. Intre timp? Trafic aglomerat, dar, cu tot cu semafoare am avut medie de 22km/h. Aparent nu toata lumea munceste din masina ca in Bucuresti, care are program de liber intre 10 noaptea si 5 dimineata.

Dar bah, ca sa vedeti cat de disfunctional este orasul asta si oamenii care traiesc in el. Am avut treaba la consulat. Pentru ca la un semafor, cred, o masina a zis ca loganul meu pare un loc bun de parcat. Masina pe numele meu…procura.

Ei bine…interactiune cu romanii din strainatate. Eram pregatit sa imi iau un bilet de avion sa fac procura in bucuresti. Am citit niste chestii de prin praga si londra de ma facuse sa ma tem. Am vorbit cu un coleg de aici. Ala in loc sa ma trimita pe siteul wizz m-a trimist la siteul lu consulat (cred ca e cu mai multe nu numa cu stocolmu). Mi-am facut cerere pentru procura, m-a programat azi la 11:55. Asa ca la 12:15 ieseam de acolo cu procura. Asta pentru ca am scris io prost o chestie si a trebuit sa refaca foaia.

20 de minute pentru o procura. Ce pula mea e asta??? Eu de ce ma plang acum?

Un comentariu »

 1. Am pățit și eu o minune d’asta! Aici în Dublin!
  Procură=10 minute și gratis! Programat de pe azi pe mâine!
  Pașaportul nou: nasol! 3 luni pentru programare! Timp efectiv: vreo 8 minute! Doar că eram singurul cu toate actele! Erau unii acolo cu probleme mari de citit o listă cu 3 acte! Plus națiunile conlocuitoare!
  Ah, și au avut și rest 1 Euro! Că doar cash se poate…

  Ah și acum și și certificat valid pe site-ul unde verifici dacă a sosit pașaportul! Data trecută era unu emis de ICI (parcă), self signed!

  Comentariu de Dragos — noiembrie 9, 2018 @ 5:29 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: