Unde scriu lu gigel

septembrie 22, 2017

Concluzii financiare

Filed under: aberand,Costa Rica,panama — animal00 @ 3:39 pm

Clasicul: acum, dupa ce v-am zis cum fu vacanta, sa dau si niste preturi. Uneori, dealungul povestilor, am mai dat un pret altu, dar, asta e postul concluzie financiara.

Bilete de avion. Turkish. 611E/pers. Recomand maxim. Loc decent pe scaune, monitoare calumea, posibilitate sa iti incarci telefonu la monitor. Mancare buna. Bere decenta. Putin cam plictisite stewardesele la intoarcere, dar, avand in vedere cum fu….plm. In plus, ziua in care am fost blocati acolo a fost la 4 stele, la genu ca esti trist cand avionu turkish te aduce acasa cand trebuie. Dar…sa trecem mai departe.

Cazari. Iarasi, in functie de buget. Cred ca cel mai putin am dat pe la 110lei/camera. In PC, la primu hotel. Si ultimul. Cam scorojiti peretii dar super saltele. Altfel, alea de 3 stele ne-au dus intre 60 si 80$. Restu, 100-200-300lei. In functie de locatie si categorie. O surpriza neplacuta in SJ unde aia nici nu ne-a dat cafea nici nu ne-a lasta sa facem cafea, in prima zi. A doua zi ne-a oferit cafea moca. Bine, era putin nebuna.

Mancare. in PC am halit la ceva restaurant mai scump in centru lor. Coaste de porc de lapte: 30+$. Cea mai ieftina mancare : 15$. Dar, asta fu un caz special. In general mancarea era intre 5 si 15$ felul. Deja la 15-16$ vorbim de peste cat o zi de post. Supermarketurile au preturi romanesti

Berea. In supermarket berea e de pe la 70c/doza de 033 in panama, pana pe la 2$ sticla de 1l de Imperial (asta in cr). Berile: panama si balboa (panama e mai buna) vs imperial si pilner( imperial e mai buna). Ne-am luat o teapa de vreo 10$ ca n-am stiut ca sticlele de imperial is returnabile. Si e 1$ bucata…Oricum, berea decenta si, culmea, mult mai curata decat asta de la noi. Dimineata fara dureri de cap sau veverite moarte in gura

Romu: incepe de la 9$ sticla. In bar nu m-am bagat ca era scump.

Sucuri: preferatu nostru fu ala de fructu pasiunii. sau poate shakeul de ananas cu banana. sau poate sucul simplu de ananas? Sau poate pina colada? Practic, orice suc de fructe iti iei plangi. Eu imi luam si „hugo de pinia” si servesa la aceeasi comanda.

Autocare. Cred ca peste Romania ca pret. Nu mai stiu exact acum toate preturile. Avionu SJ-PC (ala de nu l-am folosit si pe care inca il astept): 180$

Alte halea: in CR totul costa. Si in CR si in P dupa ce te-au dus si ti-au aratat ghizii iti aduc aminte sa le lasi si lor de o cafea. In Bocas 4h de plimbat cu barca ne-au costa 30$ in CR 50$. Intrarile peste tot costa (gen, pe plaja).

Scuba, extrem de scump: 165 + 50 (asta ca nu am certificat)

Peste toate astea mai e o problema. Panama are ca moneda balboa, dar este tinuta la 1balboa=1$. In CR avem coloni. Si colonu e dupa om. ba 570 la un dolar. ba 500. Dupa putinta si muia pe care ti-o iei. Noi ne-am luat indeajuns de  multa.

In total 2 oameni 3sapt sumpic cred ca ne-a dus undeva spre 5000$ +/-. Daca n-ar fi aia 180$ de la avion si aia vreo 40 de la muile la cursu valutar nu mi-ar parea rau de nici un $. Asta asa, ca raspuns la  „da merita?”

10 comentarii »

 1. Deci ti a placut si muia latino!

  Comentariu de Ratonu' — septembrie 22, 2017 @ 4:06 pm | Răspunde

  • e cald e bine

   Comentariu de animal00 — septembrie 22, 2017 @ 4:08 pm

 2. Si colonu e dupa om. ba 570 la un dolar. ba 500. Dupa putinta si muia pe care ti-o iei.

  Sa-mi bag pula in colonul lor. Din ce zici tu aci nu am ce cauta acolo. Merci ca m-ai anuntat. Adica din ce dracului traiesc ma saracii aia de-si permit preturi d-astea, auzi 30 de dolari haleala intr-o tara de mana a treia. 5000 de parai pe 3 saptamani mi se pare cam mult. Adica. totusi, n-ai fost in Bora Bora, ai fost la niste saraci cu priveliste d-aia ca ok-ul dar nu ca magnificul.
  Banuiesc ca a cantarit semnificativ si faptul c-ati stat de safareala, rapel, si ce-ati mai aventurit voi pe acolo. Da’ parca tot e mult. Am ars-o doO saptamani prin Europa la mai putin de atatia bani.

  Comentariu de catalinx — septembrie 22, 2017 @ 4:51 pm | Răspunde

  • bre, nu fa total retard. Niciodata nu fa total retard.

   1. Financiar avem asa. panama> cr >romania. Deci, asta asa ca „tara de mana a 3a”
   2. 30$ fu in in centru Panama City. In SJ nu am mancat in centru in genul ala de bar de turisti. Stii ce au si CR si P si nu avem noi: turisti americani. Pentru care 30$ e un cacat
   3. CR este o tara mai curata si ca atare atrage foarte multi turisti americani. Din pacate chestia asta inseamna si salarii pe masura. Din pacate pentru ei, viata in CR este foarte scumpa pentru ei. La genul ca 2000$/luna e un salariu baban si o garsoniera de doo flegme patrat duce spre 300$. Ei isi fac vacantele in Nicaragua.
   4. Scump a fost pentru ca 1200 iepuroi avionu. Si vreo 620$ cazarea la ultimul resort ca n-am vazut ca „pretul care oricum e marisor nu are si cei 13% taxa”. Si 215e scubaul care e chiar scump. La genu ca prin grecia e 100. Si 200$ fututi in cur.
   5. deci, ai arso 2 saptamani cu mai putini bani decat am ars-o io 3 saptamani sumpic in america centrala. Face sens. Daca iei primul sfat pe care ti l-am dat. Plm, e aproape dublu ca timp. Ca sa nu vorbim de conditii.
   Io pe doo saptamani de spania, cu stat la erbienbi am futut cam 3000E. Fara cazari de basini si fara activitati de basini.

   Daca stii faza cu colonii, pe care eu nu am stiut-o calumea, e simplu. Schimbi. Daca ai coloni iei totul mai ieftin.

   Comentariu de animal00 — septembrie 22, 2017 @ 5:11 pm

  • Dacă zici tu ca 1) și 3) eu te cred pe cuvânt da’ cu pozele nu mă convingi. Le-ai făcut în ciudă?

   Comentariu de catalinx — septembrie 22, 2017 @ 5:37 pm

  • Pai, pozele le facui si dadui palea de mi s-au parut amuzante pt poveste. Eu, datorita lu 3 credeam ca cr e peste p. Aparent, nu.
   Bine, nu tre sa uiți Canalu Panama. Vreo 30k locuri de munca direct, fara orizontale si verticale. All in all mie mi-a placut. Poate ceva mai putin in capitale

   Comentariu de animal00 — septembrie 22, 2017 @ 5:53 pm

  • Bine, tre sa si intelegi ca io mai facui si niste mii de km pe acolo. Asta e genu meu de vacanta. Si am băgat si conserve si senvisuri la cazare, mai ales seara
   E asa fain sa stai chill, o bere, un rom, un senvis, un serial, un geko

   Comentariu de animal00 — septembrie 22, 2017 @ 5:59 pm

  • Nu vreau sa stiu ce facusi cu Geko.

   Comentariu de Ratonu' — septembrie 22, 2017 @ 7:50 pm

  • Luni. O sa afli

   Comentariu de animal00 — septembrie 22, 2017 @ 7:57 pm

  • Bă, geko nu e un fel de gustere?

   Comentariu de catalinx — septembrie 22, 2017 @ 8:21 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: