Unde scriu lu gigel

septembrie 20, 2017

Pa pa panama

Filed under: aberand,panama — animal00 @ 12:11 pm

E frumos la scuba, e frumos in vacanta, dar, din pacate, trebuie sa se si termine. Mai nasol e cand planu de acasa iar este facut de mine. Avionu din PC pleaca pe 10…asa ca io imi iau avion din san jose spre pc..sa ajunga pe 10. La vreo juma de ora dupa ce avionu din PC trebuia sa plece.

Injur. Plang. Fac ce tre sa fac (sa anulez niste rezervari, sa incerc o cerere de retur de bani in tara lor). Pe langa asta…am luat bilet de autocar. Din fericire in CR autocarele merg. Daca zice la ele ca vin azi, azi vin. Ora? Ei bine, aia e mai dubioasa, ca e in functie de trafic, chef, crescutul bananelor, taria nucilor de cocos. Asa ca, autocaru avea aproximativ o ora. Adica „ajunge, sa mor de nu, cam intre 2 si 3”. A ajuns la 3 sumpic.

Timpul e ciclic. Zice chinejii. Asa ca daca tot am inceput petrecerea din Dominical intrebandu-l pe un nene de la o terasa unde e hotelu, acum l-am rugat sa ne ajute cu descifrarea biletului. Desi avea moaca de tip simpatic, care zambeste cand scoate a 10a oara cutitul din tine, omu a sunat la aia de la firma, ne-a indrumat inspre locul de asteptare si..daca tot eram acolo ne-a consumat si ultimii 16000 de firifirei costaricanieni.

Autocaru trebuia sa ajunga la 4-5 diminieata, dar, cum v-am mai zis, cifrele astea au alt inteles acolo. Asa ca, in dimineata cu pricina, 4-5 dimineata s-a facut la 3. Aparent in tara asta acelasi loc poate suferi efectul de „time zones”. E misto sa ajungi mai devreme. E mai nasol cand metroul incepe la 6. Si afara ploua de rupe. Nu ca ar insemna ceva, distanta era destul de mare pentru facut pe jos.

Asa ca ma duc la taxi. Bah, cat vreti? 20$. NUUUU. e mult, marsh. maxim 10. Vine unu:  va duc io cu 8. OK! Trecand ca ploua in masina stau si fac niste analize. Ma, de la 20 la 8 e scadere cam mare. „Auzi, cum au zis astia 20?”. Aparent au zis 12, dar spanioleasca mea toma mi-a scos 4$. E bine sa fii prost si norocos. Si prietenos, ca la hotel era la receptie amica mea de data trecuta. Asa ca la 4 dimineata aveam camera si buline de muci la nas.

Dupa 2 saptamani de rai tip paradis…PC a venit ca un sut in coaie. Uitasem despre caldura aia infernala coroborata cu multa motorina in aer. Uitasem de claxoane. De haos. Nu uitasem de ploaie. Peste toate astea mai era si plecarea asa ca ziua fu dedicata cumparaturilor, bautului si berii. Ah, si seara m-am tuns. In mahala. Pentru ca pot.

Despre plecare stiti, asa ca nu mai zic.

Romania…plm. munca. Dupa o saptamana vreau la loc.

Urmatoarea destinatie? Malta.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: