Unde scriu lu gigel

august 25, 2017

Portul frumos

Filed under: aberand,panama — animal00 @ 4:35 am

Ce poa sa fie mai frumos dupa o seara cu rom si bere decat o trezire la superba ora de 530? Simplu:sa mai ai o bere prin camera. Calda, necalda, e bere.

Partea buna cand ajungi asa devreme la autobuz e ca nu prea e coada. Mai misto e cand prinzi fix ultimele 6 locuri. Dupa 3 ore care au durat doar o ora si vreo jumate am aterizat intr-o zona putin dubioasa. Astia in stopurile mari de autocare au frizerii. E prima data cand vad asa ceva. Ca o chestie, aici aparent frezura e o chestie extrem de importanta, in mahala zona de tuns avea cam 20 de bajeti cu ustensila in paru oamenilor.

Eh…si, din acest punct, totul a devenit altfel. De la statia aia am luat un chichen bus catre portobelo. Chichenbusurile is foste autobuze scolare americane pe care astia le folosesc pentru transportul oamenilor intre localitati, prin localitati sau, in cazul PC chiar autobuze disco, in care urla muzica si se plimba lumea prin oras dansand si band bere.

Problema cu ele e ca sunt inguste. Facute fiind pentru copii americani de generala, in momentul in care vine un roman de 100 de kile, mai mult pe lat decat pe inalt, cu rucsac de munte…se mai petrec lovituri peste cap. La diversi oameni. Noroc ca astia sunt destul de prietenosi mai ales cand te aud ca zici Mersias si Greasy Ass.

Cum ziceam: plecare a fost devreme, asa ca ajunsul a fost la fel de devreme. Deja noi la 10 dimineata eram ajunsi la cazare, o chestie oribila la cam un metru jumate de ocean, la etaj cu priveliste spre acelasi ocean pe care isi fac laba pelicanii.

De la hotel pana in sat is vreo 5km. Planu suna fain: mergem linistiti pe jos, admiram oceanu si jungla, luam un cichi bus pana sus. Doar ca…nu prea ajungea cichi basu. “Bah, unu dintre visurile mele e sa facem autostopu intr-un pickup de-al lor. Am vazut io in filme ca se practica”. Peste un minut vad un pickup. Intind mana la misto. Opreste si soferita ma intreba ce vreau. Ii zic “Portobelo”. SI…ne face semn sa urcam. Vis checked

Inainte sa ne lase la fort, am avut parte si de intrebarea de unde suntem. “Romania”. “A…sunteti tigani?”. E bine ca nu ne-a intrebat daca suntem simona halep.

Portobelo e un satuc misto. E fain de stat doua trei zile, dar mai mult pentru activitati care tin de ocean. In sat nu prea ai ce face, mult timp. Doua forturi de aparare, mega impresionante, un muzeu, o biserica si cateva restaurante. In zona de ocean insa ai o gramada de cacaturi de facut din care doi am ales sa bagam caiac si snorkeling. Activitate pentru care io mi-am cumparat o casca de la decatlon care nu tine cu barbosii. Bag pula.

Seara, am zis sa bagam si noi ceva potol nocturn. Care..s-a dovedit a fi o activitate mai complicata decat pare, pentru ca totul era inchis in zona hotelului si cei 5km pana la sat, pe langa lungime aduceau cu ei si nesiguranta existentei unui loc cu mancare deschis. Norocul nostru? Niste tanti de la un hostel care au zis ca totusi, chit ca au inchis pot sa ne gateasca, daca nu ne grabim pana repornesc ele totul. Nu ne grabeam asa ca am asteptat. Nush in alte localitati cum e, dar negresele din Portobelo fac mancare buna rau de tot. Simpla dar buna.

Seara am fi bagat pe langa bere niste iarba la suprapret, gen 40$ pe un mugurel de vreo nu stim cate grame, dar nu s-a intamplat asta pentru ca drogul marihuana este ilegal si noi nu facem ilegalitati cu drogul marihuana pentru  ca heroina ucide!

2 comentarii »

  1. ce satana e ăla, pistopor?

    Comentariu de boemul — august 25, 2017 @ 2:08 pm | Răspunde

    • ceva de genul asta

      Comentariu de animal00 — august 28, 2017 @ 3:20 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: