Unde scriu lu gigel

martie 15, 2017

Un animal in civilizatie. Civilizatie.

Filed under: aberand,civilizatie; germania — animal00 @ 10:47 am

stiti duma aia cu „in orasele civilizate nu circula masini mari si aprovizionarea se face numa noaptea”?

Eu cred, sincer, ca romanu se uita asa in zare. si vede o problema. catelu se caca pe strada si propretaru nu strange. Pisica miauna. Vede un ghertoi cu masina pe sosea. Vede camioane prin oras si masini care aprovizioneaza ziua. Si se gandeste „bah, asta nu e bine”.

Dupa care sta si se gandeste:”bah cum ar fi bine?”. Si, pentru ca totusi gandirea a fost inventata la hamangia, inainte de hamangia lumea facea si se minuna dupa (cam ca in programare asa), se prinde repede: „bah,ar fi bine ca dupa ce se caca cainele proprietaru sa stranga, ghertoii sa nu mai existe, camioanele sa nu mai circule prin oras si aprovizionarea sa se faca noaptea si cu pisicile…pula mea, asta e, nu poa sa fie totu perfect! taci in pizda ma-tii de pisoi”.

Ei bine. Romanu isi deschide o bere si continua sa gandeasca. Romanul este intr-un proces de gandire constant. Problema e ca avem statueta cu  „ganditorul de la Hamangia” nu si cu „facatorul de la Pecica” sau „Muncitorul de la Capalna”, vezi…iar o iau pe aratura. Deci se gandeste „bah…unde mi-a fost mie bine?”. Si…evident isi aminteste ca in Austria la schi i-a placut. Bah, ce instalatii aveau aia. Fain tare. Si vin fiert. Frumos. Si isi aminteste ca i-ar placea sa mearga la Oktoberfest in Nemtia. Si ca si-a luat masina aia 120k km reali ai unei pensionare din nemtia, care o foloseas exclusiv sa mearga la piata. Iti dai seama ce misto e in Nemtia? sa fii pensionar si sa ai doo masini, una doar pentru la piata. Nu ca la noi in Romania, unde mor pensionarii de foame.

PAAAAC. EVRIKA. Stie de ce e mai misto in germania. si austria. Si, extrapoland peste tot in lumea civilizata: Pentru ca in orasele civilizate oamenii strang cacatu dupa caini, nu exista ghertoi cu masina pe sosea, camioanele nu circula prin oras si aprovizionarea se face numa noaptea!!!

 

 

*aparent Dusseldorfu nu e un oras civilizat.

 

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: