Unde scriu lu gigel

februarie 24, 2017

Facerea de bine

Filed under: aberand — animal00 @ 10:53 am

Incepu carnavalu acilea. De joi pana luni o ar astia cu costume si alcool. MULT.

Aseara ajung acasa…si, in pofida vremii sa nu scoti un dragnea afara, am zis sa ies in Altstadt sa vad si io cum e carnavalu. Si, evident carnavalu in nemtia e cum ar fi si in romania: multi betivi, mai multe costume,  mult jeg pe jos.

Si…ajung in bar. si bag niste bere, ratez un cot de armura in dinti…Si…

stateam langa bar.  Beam bere si ma uitam la oameni. Langa mine o tanti, mai trecuta de 40 cu un nene. la un moment nenea se schimba, da plm. Eu eram langa bar. Beam bere si am uitam la oameni. Tanti pleaca. Eu langa bar, beam bere si ma uitam la oameni. Nenea, al doilea, suparat pe ceva. Imi zice ceva in neamta.

Paranteza. Am evoluat mult la neamta. Daca la inceput ziceam „ih shprehaniht doici” acum zic „pula mea, mai doici iz shleht, english?”. ala nu stia engleza, imi zicea ceva gen ca i-o plecat femeia. Plm…tanti era o chestie mica si multa. Io ii zic „coaie, nu a plecat nicaieri…nu vezi ca si-a lasat geanta?”. Cred ca nu ii placea sa ii zic „coaie” asa ca m-a lasat in pace. Sa beau bere si sa ma uit la oameni.

Peste niste minute se intoarce tanti. Descriere: ramasese peste 40 de ani scunda si multa , numa ca adaugase la aceste calitati beata pepsi. Se intoarce si primu nene. Eu stateam la bar, beam bere si ma uitam la oameni. Nenea incepe sa se uite pe jos cu lanterna de la telefon. Ma uit si io, da nu era nimic ce ar parea pierdut asa ca…continui sa beau bere si sa ma uit la oameni.

Dupa vreo 5 minute…o vad pe tanti ca era suparata. Cauta si ea ceva. Si…am o epifanie. „Bah, voi cautati geanta asta a doamnei, pe care a lasat-o pe bar si pe care am miscat-o eu cam 1cm sa imi pun mai bine berea?”. Muica…tanti ma ia in brate, restul de gajici din juru ei se gandeau sa imi faca statuie, ce sa mai, eroul zilei.

Pana vine nenea. Care inca se uita pe jos. Il opreste una dintre tipe si ii zice „gata coaie, a gasit geanta baiatu, suntem ok, putem sa plecam”.

Eu cred ca astia cu ceva cu „coaie” ca in loc sa imi zica „multam”…il vad dintr-o data ca se enerveaza. Si ca incepe sa imi zica ceva care amintea mai mult de relationarea nemtilor cu minoritatile de prin anii 30 nu de prin 2017. Cred ca la un moment mi-a reprosat ca l-am lasat sa caute de prost pe jos, in timp ce STIAM EU unde e ce cauta el. In momentul asta m-am schimbat si io la fata si nu mai eram ala de bea bere si se uita la oameni ci devenisem brusc ala de bea bere si se uita la om ca nu intelegeam ce pula mea vrea de la mine.

Din pacate pentru poveste totul s-a terminat prietenos. El si-a cerut scuze ca s-a enervat eu i-am zis ca il inteleg, in fond si eu sa am grija de  o tanti de 40 de ani scunda si multasi beata pepsi care se mai pupa si cu unu batran care nu esti tu m-ar enerva. Dupa care am revenit la starea de baut bere si uitat la oameni.

Pana am inceput sa ma pepsiesc….

 

Un comentariu »

  1. De ce poantele/fazele doar cu romani sunt mai haioase?

    Comentariu de Ratonu' — februarie 25, 2017 @ 9:51 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: