Unde scriu lu gigel

ianuarie 31, 2017

Musulmanofob

Filed under: aberand — animal00 @ 10:56 am

Vad in ultimul timp multi romani care stiu ca musulmanii sunt de cacat. Ca in nemtia nu mai au astia bani sa cumpere lapte praf la copiii ca ii cheltuie pe musulmani, ca in franta mai bine nu intri fara burka si ca in belgia te alearga kebabii cu pula in mana sa te futa. Asta in conditiile in care ei nu prea ies din tara si cand au iesit din tara nu au avut nici o problema cu musulmanii.

E ciudat. Ai zice ca, bazandu-ne pe experienta personala, sa nu prea fim atat de musulmanofobi. In fond, in Romania, avem o comunitate nu foarte mare, dar nici lipsa, de musulmani. Si, singurele probleme de pe la razboaie incoa au fost toma inverse fata de problemele din vest. Musulmanii imigranti aveau multi bani si isi permiteau chestii excentrice gen Balentains si Kent. Se mai intamplau ciocniri, care nu se lasau mereu bine pentru musulmani, pentru ca romanii desi saraci activau pe teren propriu si aveau mai multi fani.

Ei bine, dupa 5 beri am ajuns la doua posibile motive pentru cresterea musulmanofobiei in Romania. Nu imi amintesc cum au fost primiti somalezii in anii 9o, deci nu stiu daca romanul este intelegator si plin de compasiune in general, cum e acum cu tragedia sirienilor.

  1. Nu mai e cool sa injuri tiganii, despre unguri nici nu mai vorbesc. Practic, romanul a ramas fara supapa xenofoba. Da, mai zicem de evrei si homosexuali, printre dinti si de tigani, dar…Practic, musulmanii sunt pentru xenofobia romanilor ceea ce este uberul pentru taxi (culmea, ura romanilor pentru taximetristi si tigani e in mare parte cam acelasi lucru)…amundoau chestiile functioneaza la limita legii spre ilegal, dar uber e ceva modern, cool, poti sa te idenitifici cu ceva din europa de vest si america.
  2. de cand cu valurile de emigranti, romanii nu mai sunt cei mai de cacat din europa. Practic, un mod de viata al romanului a disparut din cauza nenorocitilor de kebabi. Primii n-am fost niciodata, dar macar ne puteam plange ca suntem cei mai de cacat din europa, chiar mai de cacat decat albanezii si bulgarii. Acum, acest raison de vivre romanesc s-a dus pe pula!

cum striga baietii? HAI ACU LA BAR!

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: