Unde scriu lu gigel

Ianuarie 16, 2017

Un animal in civilizatie. Presa

Filed under: aberand — animal00 @ 6:46 pm

Presa. Presa este un lucru perimat in Romania. Sau macar imbatranit. Nu e inca ingropat, unii inca il mai folosesc sa il tina in geam cand vine postasul cu pensia. Da pute. Da, sunt bani putini, dar macar ii primesti nu ii dai.
Aici la civilizatie presupun ca va dati seama ca presa are cu totul si cu totul alta amploare. Numai zona de „program tv” include cam cata presa e in Romania.

Dar momentul in care termenul de „alta amploare” a primit alta amploare, a fost cand mi s-a povestit despre Hamburg. Acolo cersetorii locali si-au facut un ziar pe care il vand cu scopul sa scoata un cascaval.

Ei bine, albanezii (parca) s-au uniti cu alti emigranti, toti cersetori si si-au facut propriul lor ziar al cersetorilor.

Asta a declansat un scandal intre cersetorii locali si cei emigranti, localii acuzandu-i pe emigranti ca folosesc articole copiate nu originale ca ei.

Plm. Civilizatie.

 

Reclame

9 comentarii »

 1. ala care ti-a spus stie ceva da nu stie de tot bine.
  se numesc strassenzeitungen sau obdachlosezeitungen. ele exista pe intreg teritoriul germaniei. practic in toate orasele. exista diverse modele de „afacere”, in unele orase cel care vrea sa le vinda le achitioneza cu 0,6 euro si le vinde cu 1.5 euro, diferenta de 0.9 e a lui, exista unele variante unde cei care le vind au salariu fix dar trebuie sa vinda un numar minim de ele, si mai stiu inca vreo cinci variante. stiu ca e asa de la unii lucratori sociali street-workeri, sa le zic asa, care e o meserie pentru care trebuie de regula sa fi terminat o facultate, sociologia de exemplu.
  cei care umplu ziarele alea de continut sint intr-adevar boschetari, care cistiga ceva bani din asta, plus ajung sa foloseasca gratuit computerul si internetul, dar de regula sint ajutati masiv de street-workeri la faza asta, aia fiind cei cu know-how, cu sustinerea si logistica. pentru ac ziarele astea au diverse functiuni, sint si burse de schimb intre boschetari, sursa de informatii, mica publicitate pentru ei si multe altele.
  practic in orice oras german te duci o sa intilnesti si boschetari care isi cistiga in felul asta existenta, sau si-o completeaza.

  Comentariu de neamtz — Ianuarie 16, 2017 @ 10:31 pm | Răspunde

  • pai in ce sens nu stie de tot? Iti dai seama ca nu avea rost sa explic tot ci doar ca exista „cearta” intre doua publicatii despre si pentru cersetori. de fapt, daca stam sa ne gandim bine, nu e tocmai diferit de Romania 😀

   Comentariu de animal00 — Ianuarie 17, 2017 @ 10:36 am

  • pai cumva rezulta ca uite ce au facut cersetorii in hamburg, in hamburg ba aia scot ziare. da e peste tot, nu a inventat hamburgu asta. e un concept de a ajuta cumva boschetarii inventat de street workeri care e generalizat.

   Comentariu de neamtz — Ianuarie 17, 2017 @ 3:32 pm

  • poi, eu vorbeam despre povestea din Hamburg cu cearta intre cersetori. Nu am zis ca numa in Hamburg e asta. Acolo am aflat despre povestea locala si aia m-a amuzat.
   Aici ii vad pe astia cu ceva rezista despre animale de companie.

   Comentariu de animal00 — Ianuarie 17, 2017 @ 3:50 pm

  • nu le spune nimeni cersetori, pentru ca cersitu agresiv e interzis. pennerii (asa le zice) pun un recipient unde sa le arunci bani daca vrei da nu iti cer verbal nimic, nu te molesteaza. esteuropenii cersesc agresiv, da ii uscheste cind ii vad. cersitul de tip esteuropean il practica numa esteuropenii.
   sa sti ca si pennerii sint penneri ca vor ei nu ca sint nevoiti. oricare dintre ei poate sa faca cerere de ajutor social si statul le-ar plati chiria plus hartz4, dar din intinsul recipientului in care sa le arunci ceva fac mai multi bani pentru alcool sau droguri decit ar primi de la stat. dar oricare din ei ar putea inceta pe loc daca ar vrea, pentru ca ar primi de la stat ajutor social sa traiasca. e decizia lor sa fie penneri.

   Comentariu de neamtz — Ianuarie 17, 2017 @ 4:12 pm

  • da eu nu ii judec. Mai sunt cativa pe aici si cam par genul care folosesc banii in scopuri vicioase. Cel mai mult mi-a placut unu duminica: isi intinsese vreo 5 pahare cu o foaie in fata lor: bani de mancare, bautura, puf 😀 Amuzant. Doar ca eu nu dau bani la cersetori/penieri/unicef/

   Cand fu cu craciunu ne-au tot abordat cersetori destul de agresiv. Evident..romani. Unu singur a inteles ca nu avem chef de nimic, ba cu ala am si intrat in vorba. Daca ma prindea mai bine baut ii si dadeam ceva, ca macar era amuzant. Ailalti…i-am uschit destul de repede.

   Comentariu de animal00 — Ianuarie 17, 2017 @ 4:29 pm

 2. si pe mine m´a ars curiozitatea o vreme sa iau un BISS ( ziaru´de homeless din monaco de bavaria) da´ de fiecare data am facut donatia la döner.

  Comentariu de garcea — Ianuarie 17, 2017 @ 10:37 am | Răspunde

 3. Ba, la noi problema e ca daca pui cersetorii sa scrie, ies articole mai bune (interesante si poate fara minciuni partinitoare) decat cele scrise de asazisii ziaristi.
  Iar in online, lucrurile sunt un dezastru total.

  Comentariu de Ratonu' — Ianuarie 18, 2017 @ 7:52 am | Răspunde

  • evident.

   dar sa stii ca pe online exista oameni care fac treaba

   Comentariu de animal00 — Ianuarie 18, 2017 @ 10:50 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: