Unde scriu lu gigel

decembrie 21, 2016

Un animal in civilizatie. Dilema gastro

Filed under: aberand — animal00 @ 11:47 am

Bah nemtii care ma cititi. Voi, cand vi se aprinde pofta dupe peste de unde dracu luati ma? Aici pana si cel mai de porc peste tot peste 10-15e costa, futui pretu ma-sii

 

26 comentarii »

 1. nu ´mi place pestele…. mai bag bastrav sa ton+somon fumat, da´ rar si scump. degeaba ´ti caut io fishmarkt diüssäldorf pen ca banuiesc ca´i €€€

  Comentariu de garcea — decembrie 21, 2016 @ 11:56 am | Răspunde

  • cautat si eu asa ceva, dar gasesc numa chestii dubioase. Credeam ca nu stiu eu sa caut. Sunt trist
   astept sa ajung in Hamburg sa manc la portugheji

   bai..fusai in belgia. Ce ieftin si bine e la nemti 😀

   Comentariu de animal00 — decembrie 21, 2016 @ 12:11 pm

 2. intr-adevar pestele e scump. nu stiu de unde sa iei ieftin in düsseldorf. pot sa spun de unde iau eu la heidelberg ieftin, intr-un sat din apropiere e o crescatorie care are deschis pentru vinzare doar duminica doua ore, are doar forelle si lachsforelle, dar acolo e foarte foarte ieftin, si anume 2,5 euro kilogramul. un asemenea loc trebuie sa existe si pe linga düsseldorf, dar nu stiu cum poti afla de el pentru ca astea nu le gasesti in internet, de regula trebuie sa fi localnic si sa afli de la alti oameni. eu i-am facut din amabilitate un mic serviciu unuia care chiar lucreaza acolo si asa am aflat.

  Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 1:22 pm | Răspunde

  • aha. deci sate. trebuie sa intreb pe la nemti aici, sa vad.

   Pfuai, pai la 2.5e kilu e mai ieftin decat in Romania. Plm.

   Comentariu de animal00 — decembrie 21, 2016 @ 1:25 pm

  • da, numa ca si eu am prins faza intimplator la vreo zece ani de stat aici, si sint convins ca cei mai multi concitadini habar n-au de asta. si chiar si la crescatoria aia vinzare e doar duminica intre 10 si 12.
   de ieftin e ieftin, si mai proaspat nu se poate, il scoate din apa si ti-l arata, nu-ti convine il arunca la loc pina incropesti ce-ti convine.

   Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 1:34 pm

 3. tot ce cumperi de la sursa direct e foarte ieftin si foarte proaspat. check out satele dimprejur.
  capsuni. mergi la cimpia unde sint capsunile, iti da taranu un cosulet, te duci pe tarla si-ti iei numa ce e copt. mergi la taran, cintareste si platesti. 2€ kg. exista multe ferme care numai asa vind, economisesc salariile mari ale culegatorilor, transportul etc…
  mere, pere, ti le iei singur din livada, iei numa ce vrei tu, 1€ kg.
  bostani,de orice fel ii iei singur de pe cimp, ii arati la taran, de regula un portbagaj plin cel mult 5€
  miere, te duci la apicultor direct, iti arata si stupii, te lasa sa cotrobai peste tot sa vezi ca e bio. are in gata in borcane da daca vrei scoate cite rame vrei, le baga in centrifuga in fata ta si aia primesti. 500ml – 3€
  si zeci de alte chestii.

  Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 2:07 pm | Răspunde

  • acvuma cu brazii de craciun. mergi tu la crescatoria de brazi, iti alegi bradu de pe tarla, il taie, ti-l trage in plasa. brad argintiu, foarte frumos si bogat cit camera de inalt, am luat ieri la 12€.

   Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 2:09 pm

  • Aha, asa se face si cu casunarii

   Comentariu de Ratonu' — decembrie 21, 2016 @ 5:18 pm

 4. asa si cu pestii! te duci la peste, iti arata marfa, baga si un desht la fofo dupa care te lasa sa adumelci a proaspat si porma bati palma.
  (omuletzu´asta e un fel umoriu neimbogatit, iradiaza)

  Comentariu de garcea — decembrie 21, 2016 @ 2:22 pm | Răspunde

  • pai in hamburg aproape asa e

   Comentariu de animal00 — decembrie 21, 2016 @ 2:30 pm

  • 🙂
   lasa-l pe garcea, el stie numa drumul pina la arbeitsamt cind ii ordona aia sa se prezinte ca altfel pierde ajutorul social.

   Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 2:36 pm

  • lasa´l pe neamtzu´, el nu stie decit sa faca in mod autist pe capitanu´evident. oricum e ocupat sa descopere roata, motoru´otto si´nca citeva gadgeturi ca sa putem si noi sa plecam de la munca spre casa, prefa´te recunoscator, cel putin io ma distrez mishteaux cu el.

   Comentariu de garcea — decembrie 21, 2016 @ 3:00 pm

 5. uite ca intrebai aici pe coridor pe citiva „voi de unde cumparati peste proaspat ieftin?”
  ei zic ca de la metro. acolo e cica cu 30%-40% mai ieftin decit la market la tejghea. la metro germania sint putin mai stricti, chiar trebuie sa ai o firma ca sa ceri ausweiss de metro, sau unu care are foaie de metro are voie sa ia inca unu cu el.
  Schlüterstraße 3 e adresa metro düsseldorf unde au peste proaspat. fa-ti ausweiss de metro sau gaseste pe unu care are.

  Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 3:19 pm | Răspunde

  • asta cu cardu de metro e problema. Am inteles ca pot sa joc cartea „am card in ro”

   Comentariu de animal00 — decembrie 21, 2016 @ 3:23 pm

  • daca asa ai auzit, asa o fi. habar n-am cum e cu cardurile din ro.
   dar e relativ simplu sa ai card de metro. eu am avut toata studentia, toti colegii mei aveau. trebuie sa ai o asociatie inregistrata. de inregistrat se inregistreaza la tribunal, da n-ai de de sa te sperii pentru ca numai o formalitate. o declari nonprofit ca sa nu ai alte probleme. trebuie sa ai minim trei membri, din care unu sef, altu trezoriei si inca nu stiu ce, nu mai stiu. astia ar putea fi colegii tai de locuinta care si ei vor card metro. asadar ai asociatia inregistrata „prietenii celor cu pasarele la cap si a pasarelelor din capul lor”, te duci la metro si ceri card, spui ca urmeaza sa participi la tirguri ca sa-ti promovezi ideea si asociatia, tirguri unde o sa ai o masuta la care o sa vinzi cremwursti, vin, fiert salata de fructe si wafe, sint obligati sa-ti dea cardu. inainte sa pleci din germania faci o foaie catre tribunal sa-ti radieze asociatia. timp pierdut – juma de ora completarea formularului de inregistrare, si 10 minute cererea de radiere.

   Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 3:50 pm

  • juma de ora completarea formularului de inregistrare, si 10 minute cererea de radiere…mie tot mi se pare ireal ca se poate asa ceva 🙂

   Comentariu de animal00 — decembrie 21, 2016 @ 3:53 pm

  • trebuie sa sti ca metro vrea citi mai multi clienti, ca orice alt geschäft de pe lume. pe ei ii restrictionaza statul la modelul de afacere pe care il au. asa ca ei vor sa-ti dea cardu, le trebuie numa un motiv cit de cit sa ti-l dea.
   cred ca sistemul functionaresc german e vopsit mult prea in negru decit merita, si eu o fac de multe ori, adevarul e insa altul. multe lucruri merg repede si frumos. acum vreo trei ani mi-a expirat personalausweis, asa ca primaria mi-a trimis o carte postala sa binevoiesc sa ma duc sa-mi reinoiesc actul. nu m-am dus ca n-am avut chef. in fiecare luna imi venea acasa cartea postala cu rugamintea sa ma duc sa-mi reinoiesc personalausweis. dupa vreo cinci luni m-am dus. am intrat in birou, am fost poftit pe scaun, am fost intrebat daca toate datele inclusiv adresa mai corespund, s-a uitat la poza din computer si dama a zis ca nju prea m-am schimbat, putem sa lasam poza veche? putem bineinteles. am schimbat citeva amabilitati de complezenta si am intrebat-o ce ar fi facut daca nu m-as fi dus niciodata sa-mi schimb actul. mi-a zis ca nimic ca nu exista o lege care sa ma oblige sa-l am, dar ar fi bine de aia si de aia sa-l am blablabla. la doau saptamini dupa asta am primit carte postala acasa ca mi-a sosit la primarie noul personalausweis sa binevoiesc sa ma duc sa-l ridic. acelasi birou, aceasi dama zimbitoare, durata un minut.
   niciodata n-am avut nici o problema la nici un birou cu nimica. cel putin personal totul a fost intotdeauna foarte ok, si asta de 26 de ani. conteaz6a m,ult ca tu insuti sa fi politicos, calm, sigur pe tine si zimbicios.
   cu asociatia atita a durat la mine. ma mir sa se fi schimbat in rau.

   Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 4:18 pm

  • nu era vorba de sistemul nemtesc era vorba de sistemul romanesc.
   Exceptand la pasapoarte..

   Comentariu de animal00 — decembrie 21, 2016 @ 4:24 pm

  • da futu-i, ce sa faci? citesc si eu in presa romaneasca despre cum se comporta functionarul roman. de aia si din inca alte 10000 de motive nu inteleg de ce un tinar roman vrea sa ramina in romania. ma rog, fiecare cu conceptiile lui.

   Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 4:39 pm

  • e simplu. Obisnuinta.
   mie de exemplu imi e destul de greutz aici. Norocul meu este ca Düseldorful este un oras viu si ca am reusit sa imi fac niste tabieturi. Dar, sa stau intr-un oras mic, ar incepe sa se schimbe tot. Dar tot e greu. Fara prietena, fara prieteni, viata nu e asa usoara. Am momente in care ma uit pe pereti. Mai punem la socoteala si neamta…

   Dar..momentan scopul este sa raman 🙂

   Comentariu de animal00 — decembrie 21, 2016 @ 4:56 pm

  • asta fara prietena o inteleg ca pe o chestie grea. restul nu prea. prietenia nu depinde distanta si prieteni eu mi-am facut aici mai multi si mai buni. naiba stie, prietenii pe care i-am avut in romania au in general asteptari de la mine, de natura financiara sau pe aici, m-au dezamagit foarte tare, ma fac ca nu am observat, dar nu-mi pica bine cind o fac, si o fac destul de des.
   pina la urma te prinzi care e calea spre comunitati de oameni care-ti plac.
   chestia e ca trebuie sa stapinesti limba binisor cit mai repede sa poti comunica, nimeni nu are chef de engleza aici, numai daca e fortat, daca nu are incotro.
   cum o sa te uiti pe pereti, sint atitea de facut, eu in locul tau as invata ore intregi germana, poti sa inveti un limbaj nou, poti sa iesi in natura, poti sa faci sport, nu ai cum sa te plictisesti.
   dar fara prietena cred ca e greu.

   Comentariu de neamtz — decembrie 21, 2016 @ 8:38 pm

  • poi, ti-am zis ca aici in Dusseldorf m-am adaptat, putin, cat merge fara neamta. Sala, fotbal la puburile irlandeze, bar de metal.

   neamta „ore” nu imi mai iese. Dupa cate o ora acasa simt ca imi explodeaza capu.

   Comentariu de animal00 — decembrie 22, 2016 @ 10:41 am

 6. bäi neamtz, inainte sa´tz vopsesti crucea rosie pe zeppelin si sa te duci sa´l salvezi pe individ, tre´sa intelegi si tu ceva: mai vine prietena lui in vizita pe blog si mai citeste p´acilea, ce cacat ai vrea sa scrie ” yiiipiieeeee, home alone in patria berii?”

  Comentariu de garcea — decembrie 22, 2016 @ 8:20 am | Răspunde

  • Exact. De asta mai baga subversiv cate un post cu bere „proasta”, sa nu para prea fericit pe acolo de capul lui 😀

   Comentariu de Vizitator — decembrie 22, 2016 @ 9:05 am

  • Shhhhh!

   Comentariu de animal00 — decembrie 22, 2016 @ 10:43 am

  • Am presimtit si eu niste decalotari aprige medieval style. me sorry.

   Comentariu de garcea — decembrie 22, 2016 @ 11:04 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: