Unde scriu lu gigel

Martie 1, 2016

Mustar de casa

Filed under: aberand — animal00 @ 12:42 pm

Aveam la un moment un coleg de peste Prut care mi-a zis ca acolo lumea isi cam face mustar de casa si ca ala nu are nici o legatura cu ce se vinde la noi pe post de „mustar”.

Are careva o reteta de prin locurile alea? Sau o reteta de mustar de casa, pe care sa mi-o recomande cu sinceritate?

 

Anunțuri

7 comentarii »

  1. Da, am eu. Am si facut si e belea

    Comentariu de andreeaw2000 — Martie 1, 2016 @ 1:04 pm | Răspunde

    • Io nu am, dar nici nu vreau 🙂

      Comentariu de jules — Martie 1, 2016 @ 3:37 pm

    • Probabil ca autoru a intrebat „care are” cu sensul de „da-mi si mie reteta”…
      Da-ne si noua retetea belea. Te rugam frumos.

      Comentariu de jollyca — Martie 2, 2016 @ 11:38 am

    • am deja mustaru la macerat. va informez dupa 🙂

      Da e bine ca lumea are 😀

      Comentariu de animal00 — Martie 2, 2016 @ 11:53 am

    • Asta e din bancul:
      – Nu va suparati, aveti un ceas?
      – Da,

      Comentariu de jules — Martie 2, 2016 @ 4:56 pm

    • fix 😀

      Comentariu de animal00 — Martie 2, 2016 @ 5:01 pm

  2. – 4 linguri de boabe de mustar (hipermarket, sectia condimente sau naturisti. e mai proaspat si mai putin uscat la naturisti)
    – 1-2 linguri de miere (sau zahar) dupa gust.
    – 1 lingura de otet de mere (mai mult pentru un mustar mai putin iute). merge si otet chior. merge si vin alb dar e mai putin potent in taiat iuteala.
    – 2 linguri de bere (mai mult pentru un mustar mai moale si mai putin iute)
    sare dupa gust (e o idee proasta sa gusti imediat ce ai facut amestecul. arde ca focul. pune doar putina sare la inceput. gusta dupa macerare. mai pune cat trebuie)

    Boabele de mustar se pun in bolul blenderului si se macina bine, pana se obtine o pudra galbuie. Se adauga apoi mierea, otetul de mere, berea si sarea dupa gust. Unii fac invers (intai boabele in zeama si pe urma tot in blender. depinde de cat de capabil e blenderul). Transfera compozitia intr-un borcan si lasa la macerat 3-5 zile (mai mult pentru un otet mai putin iute).

    Comentariu de George — Aprilie 17, 2016 @ 9:04 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: