Unde scriu lu gigel

ianuarie 21, 2016

Prostii

Filed under: aberand — animal00 @ 1:58 pm

 

Prostii sunt amuzanti. Prostilor simpli  le plac prostiile simple, care sa nu le puna creierul prea mult la contributie. Daca unui prost simplu   ii zici ca nu iti place ceea ce ii place lui pentru ca este un cacat sinistru, reactiile nu-s foarte complexe. Ori iti cere sa il lasi in pace ori te injura. Simplu.

Dar, exista si gama prostilor cu pretentii. Care stiu ca prostii simpli prefera prostiile si se disociaza de prostiile alea. Asa ca incep sa admire chestii mai complexe. Nu extrem de complexe, dar cat sa para. Ce e amuzant e ca nu inteleg. Ei folosesc fara sa inteleaga,  asa ca nu fac diferenta intre o chestie buna si una mai putin buna. Cat timp lor li se pare complex…e o chestie superba.

In momentul in care vii si zici „bah mie nu imi place aia, mi se pare un cacat sinistru” poti sa nu ai dreptate. Daca vorbesti cu un tip destept, caruia chestia i-a placut,  o sa va certati pe argumente, poate nu se schimba nimic in impresii, dar ai parte de un dialog lipsit de penibilitate.

Ei bine, prostu cu pretentii nu poate. Pentru ca el nu are argumente. El SIMTE emotia a ceea ce admira, asa ca faptul ca tu ii zici ca opera aia fu de cacat intelege ca l-ai facut pe el de cacat. Cum adica „mie mi-a placut un cacat? adica ce, gusturile mele sunt de cacat?”. In momentul asta iti aduc doua trei argumente usor demontabile. Dupa care….

Ei bine. Aici e caterinca. Te trimite la ceva ce stie sigur ca e de cacat. Daca tie nu ti-a placut chestia asta, SIGUR SIGUR ti-a placut chestia aia care stie el ca e de cacat.

Exemplu de zilele astea. Mie Revenantu mi s-a parut un film slab. Ba chiar sunt foarte critic vs el pentru ca ma asteptam la ceva mai mult. Ei bine, prostii cu pretentii ce fac?

„aha. Nu ti-a placut revenant, bine ca e expendables mai bun” si „acum ce sa facem, nu au putut sa faca si ei un aferim”. In momentu asta te uiti ca prostu, ridici ochii in sus pe comentarii si nu gasesti nici macar o referinta la filmele alea doua. N-ai zis in viata ta ca iti plac filmele alea, dar, prostu cu pretentii stie ca tu la filme d-alea te uiti. In mod normal, atunci e cazu sa ii futi in gura. Or sa iti spuna, evident pe ton vesel, ca ai ramas fara argumente, deci ei au castigat.

Apropo: faptul ca Leo a jucat in frig face filmul ala o capodopera in masura in care daca io ma duc si ma cac in fatza firmei la -20 de grade este o opera de revolta. Da. E frig. Dar tot un cacat a iesit.

 

Un comentariu »

  1. Da sa stii ca Expendables sint filme misto! 🙂

    Comentariu de jules — ianuarie 21, 2016 @ 4:45 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: