Unde scriu lu gigel

octombrie 8, 2015

Belgieni

Filed under: Mancare — animal00 @ 10:51 am

uneori, la limita dintre foame si satuleala sta niste bere. Probabil asa s-a gandit si un belgian beat cand a vrut sa faca o tocanita si nu avea apa. Afara ploua, foamea mare il taia, asa ca in loc de apa a pus bere neagra. I-a placut gustu, asa ca peste niste ani, un animaloo facea si el reteta. Si o poza cu un cartof. De fapt nu era cartof, ci n-aveam eu rabdare sa apas pe focus. Iertati-mi gresalele

So. Impricinatele bucati de carne constau intr-o bucata cruda de vita si una pastramizata de undesuntsemnatu.

12071503_1229325257093010_39689840_n

Cubulite, date la prajit cu oarecare ulei, completat uleiu cu ceapa si bacon, dupa care lasat vreo 3 ore cu supa si bere neagra. Jmecherez fu ca am pus si niste paine cu mustar. Jmecheria nu fu jmechera ca nu am gasit paine neagra d-aia buna, ce am pus eu s-a facut mucilagionoasa, nu s-a topit frumos.

Dupa 3 ore, scoti carnea, si ingrosi sosu: ba cu amidon, ba lasi sa fiarba mai mult. Dupa, impreunezi si dai cu patrunjel.

De halit cu cartofi fierti.

Tocanitele nu-s chiar rocket science, totul depinde de faptul care sa nu pui chiar toata sarea din casa. Eu nu am reusit, din pacate.

2 comentarii »

  1. Pastramizata? Explica!

    De asemeni… ce-ar fi trebuit sa faca painea cu mustar? Am descoperit ca sosul se ingroasa mai fain daca dai bucatelele de carne prin faina inainte sa le prajesti.

    Comentariu de jollyca — octombrie 8, 2015 @ 9:06 pm | Răspunde

    • de fenta. mergea si la final cu amidon, poate chiar mai bine. Mai ales ca paine a fost proasta. Mustaru era necesar in reteta

      Pastramizata: iei carnea, o dai cu sare si zahar (mie nu mi-a placut partea cu zaharu, da daca asa zicea reteta) si condimente, invelita in plastic si lasata vreo 2-3 saptamani. Nu e mancabila crud, dar in tocana e tare interesanta

      Comentariu de animal00 — octombrie 8, 2015 @ 9:14 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: