Unde scriu lu gigel

august 19, 2015

Ciucas

Filed under: aberand — animal00 @ 1:24 pm

Era undeva care ca si cand nu ar fi fost. Intr-o duminica asta dimineata. Lumea era inca mahmura, dureri de cap, somn. Si se facea ca un grup de oameni viteji plecau dinspre rasnov spre bucuresti cu un tel major in viata: sa manance in brasov.

Echipa formata din sofer si alti 3 betivi aterizeaza in minunata metropola de la poalele tampei (cum m-au tampit comentatorii de la fotbal minut cu minut in intreaga desfasurare a copiliariei cu urechia lipita duminica de radio). Soferul, baiat cunoscut prin locurile astea drept om serios cu multe cunostiinte in domeniul gastronomic zice „bah, am mancat o data aici si parca era bun”. Aici s-a dovedit a fi Restaurantu Ciucas.

Epopeea bravilor urma sa inceapa, fix din momentul in care primul picior s-a pus in fata celuilalt picior si a intrat in locanta. Mai mult de atat, toate cele 8 fese s-au asezat la mese, cele 4 perechi de maini, doar 3, au inhatat meniurile si au comandat.

Totul era bine, mai putin temperatura care te batea in cap cu soarele, care nu ar fi fost musai o problema, daca capul nu era afectat de mahmureala.

Ceva in neregula li s-a parut dupa 10 minute cand berile, cafelele si apa minerala a soferului intarziau sa apara. Nici aparitia prenumitelor, peste inca 10 minute nu a avut darul sa inregularizeze parerile.

peste doar o ora, zic doar in sensu in care universu are niste miliarde de ani, au aparut si doua ciorbe. Din 3.

Dupa alte 30 de minute apare …nimic. Sunteti nebuni?

cam la 1:45 din timp apar si celebrii mici de care le zisese soferu. 3 mici un betiv. 3 mici soferu. Ambii tripleti cu cartofi prajiti. Si ciorba de burta a soferului.

Papanasii de la final nu au facut decat ca durata timpului orar care a decurs in sens cronologic de la aparitia piciorului in restaurant pana la iesirea ultimului set de fese sa duca spre 2:15 ore. pentru o ciorba, 3 mici si o portie de papanasi.

Sunt curios cum se desfasoara interviul la ciucas. Cine rezolva un meniu de genu asta in mai putin de o ora este refuzat din prima?

intr-o nota pozitiva: exceptand salata de muraturi (aparuta la mijlocul discutiei cu micii) mancarea fu in zona superioara a gustului.

Concluzie: recomand restaurantul Ciucas daca va plac micii mari, berea rece si asteptarea indelungata.

3 comentarii »

 1. Ce am înțeles eu: dacă mănânc acasă (nu știu cum s-ar putea întâmpla asta neavand casă sau rude apropiate pe acolo, dar de dragul logicii) și nu m-am săturat… Să mă duc la ăștia! Îmi va fi foame serioasă când începe să apară mâncarea!
  Corect?
  Cum veneau berile în timpul în care mâncarea creștea, era tăiată, lăsată la macerat și gătită? Adică au continuat să vină? Sau nu mai aveau reci după prima porție și până a cescuț malțul și s-a uscat…

  Comentariu de Dragos — august 19, 2015 @ 5:09 pm | Răspunde

  • nu si-au luat astia decat cate o bere, care prima a venit tarziu. Am comandat eu o alta apa, care a venit relativ ok.

   Comentariu de animal00 — august 20, 2015 @ 9:17 am

  • Nu le placeau roacherii

   Comentariu de Ratonu' — august 20, 2015 @ 2:19 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: