Unde scriu lu gigel

ianuarie 6, 2015

Romania

Filed under: Malaezia; Vacanta,Romania — animal00 @ 2:58 pm

E frumos in Romania, dar nu prea. Mai ales in Bucurestiul asta inghetat. Partea buna e ca nu te murdaresc cacatii de caine, te impiedica.

Pe 2 ianuarie am ramas fara deale gurii.

Paranteza.

Singura scuza este ca nu am facut cumparaturi pentru revelion. Ca atare pe 1 nu aveam apa, nu aveam mancare nu aveam nimic. Pardon, aveam ciocolata multa (tofelul de kinders) si chiuveta. Si vreo doua beri. Aveam apa si bere la parter in masina, dar lenea mi-a facut imposibile actiunile: imbracat, coborat cu liftu, mers 20m, intors 20, urcat in lift, dezbracat.

Inchid paranteza.

Problema e ca si pe 2 mi-era lene. Asa ca am ajuns in Mega pe la un 5:40 spre 6. Am luat niste apa si niste bere, sa fie sa se gaseasca, si am ajuns la coada. Ceva mai mare coada decat de obicei, ma uit, doar doua case. Era 2ianuarie. Ma gandesc la oamenii aia ca nu prea e treaba, sa stai la munca, in timp ce altii o freaca. Dupa 2 minute ajung sa dau si eu produsele. In momentu asta a inceput iadu. O tanti care se asezase la coada de 1 minut jumate sau plm, cat era, “DAR DECE NU SE DESCHIDE O CASA NOUA? BATAIE DE JOC”. Ma nene, si ma uitam. Toata starea aia de lene, de mahmureala post betivanelile revelioniste s-a dus pe pula. Pe langa baba aia s-au mai apucat vreo doi. “sa se deschida o casa noua”. A incercat agentu de paza sa le explice “bah oameni buni, se face 6 inchidem si noi”. Ei nu nene. Erau cetateni europeni aveau drepturi. Pishamash e ei. Ce conta ca ei “pierdeau” 3 minute intr-o zi in care fusesera liberi. Si statusera acasa. Hai sa isi reverse nervii pe prostii care muncisera ziua aia. Cu greu m-am abtinut sa nu ii zic muierii alea cateva de dulce, dar plm, nu aveam chef sa intretin si mai tare starea de nervozitate.

Intre timp, imi aminteam de o poveste de la Asia. Oricum, asta nu e asia vs romania. De cand intri in Europa se vede schimbarea de atitudine a oamenilor. Si nu musai in bine.

V-am zis de aventura cu autogara si gogosile uate acolo. Ei bine, cum statea nenea cu gogosi, la un moment avea ceva stoc si nici un cumparator. Asa ca s-a asezat sa citeasca un articol dintrun ziar. Si…in timp ce citea, un alt gigel s-a apropiat de el, cu banii in mana, sa cumpere gogosi. Numa ca omu cu gogosi citea ziaru. A stat ala 2 minute cu banu in mana, fara sa maraie, sa dea vreo duma, sa isi dreaga vocea, sa se miste de nebun sau orice alta miscare prin care sa il trezeasca pe omu cu gogosi. Care om, si-a terminat articolu si a ridicat privirea. L-a vazut pe ala cu banii in mana, s-a ridicat absolut linistit, a luat banu, a dat gogosile, au facut ceva gluma, au ras, ala a plecat cu gogosile, el a ramas sa lucreze.

Imaginati-va imaginea asta in Romania….Care dintre ei doi e mort?

6 comentarii »

 1. Ăla de râde primul cade mort! 😀

  Comentariu de Mucegai Ales — ianuarie 6, 2015 @ 3:04 pm | Răspunde

 2. In India, magazin de CD-uri. Sase oameni cumpara simultan la casa (nu exista fenumenul de coada). Ala de la casa vorbeste la tel. Astia asteapta. Intru eu. Ala de la casa ma vede, si zice, cu tel la ureche si sase maini intinzand bani spre el:
  – Da, madam, ce doriti?
  Sincer mi-a fost frica sa nu ma linseze toti sapte (si ala din telefon) in clipa aia!

  Dar nu, cei 6 s-au dat la o parte si eu am zis:
  – Un CD de-ala de curatat lentila va rog.
  – Poftiti, 140 de rupii.
  Apoi si-a reluat telefonul si mana mea cu 140 de rupii a fost a saptea langa cele 6.

  Comentariu de Smilla — ianuarie 6, 2015 @ 4:25 pm | Răspunde

  • aveti checiap?
   da, dar mustar.

   Comentariu de animal00 — ianuarie 6, 2015 @ 4:31 pm

 3. primu mort e ala de a facut gluma. ultimul a ras.

  Comentariu de Ratonu' — ianuarie 6, 2015 @ 8:28 pm | Răspunde

 4. Să vezi ce mișto e când ai oră fixă de ajuns undeva, dară ajungi cu doo ore întârziere că ăla de conduce rata s-a decis că n-are chef să-și facăcursa că citea ziaru. Ori ce mișto e să ți se-nfunde buda sau fută aeru condiționat sau să aștepți să-ți vie ăia să-ți puie interneții și tu stai ca prostu și aștepți de la 5, că la 5 trebuiau să vie, iară ei vin la 6 jumate. Că au citit ziaru’. Tot prin Asia.

  Comentariu de oamadetinichea — ianuarie 7, 2015 @ 4:18 am | Răspunde

  • sunt sigur ca exista si probleme. in cazu meu mai mult de 10 minute nu a intarziat nimeni., pentru ca malaezia nu e chiar asia 😀

   Comentariu de animal00 — ianuarie 7, 2015 @ 9:33 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: