Unde scriu lu gigel

Septembrie 17, 2014

Romania

Filed under: aberand — animal00 @ 12:28 pm

din calitatile de baza ale invatamantului la care am fost supusi este capacitatea de a citi lucruri. D-aia reusim sa ne uitam la filme cu subtitrare, pentru ca stim sa citim. Pana aici ai zice ca plm, n-om folosi noi cea mai penultima cantitate de sapun din mUE, dar macar citim.

Problema este ca in timpul scolii generale, unde s-au cam oprit prea multi, prea prosti, comentariile la romana erau dictate de prof. Elevu citea comentariu, il tocea si, de multe ori, nici macar nu citea cartea. Ce rost are sa te chinui sa citesti si cartea si comentariu? Mai ales in conditiile in care, tu citind cartea, poate iti faci ideile tale proprii. Care, nefiind ale comentariului luai maxim un 5-6. Daca era profu intr-o zi buna. Macar ca ai citit.

Asa se face ca romanul citeste o informatie, un text, orice, dupa care are nevoie de traducere. Si, cand vine din sursele lui de informare traducerea AIA E. Nu conteaza ca in text scrie “afara e cald”. Daca sursele tale zic “autorul a vrut sa spuna ca datorita guvernului/lu base romanu nu mai are bani de aer conditionat” asta intelegi. Nu ca afara e cald.

dupa faza cu usturoiul si cu intalnirea de la cotroceni, Petreasca de la finante zice „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. Eu cred că treaba noastră este să creăm un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă şi încurajarea ocupării în mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru”. Daca nu as zice Petreasca de la guvern ci as zice “comisaru european pe plm” lumea ar fi zis “DA MA”. Asa…opozitia de dreapta zice “aha..deci guvernu nu vrea locuri de munca. Vrea asistati sociali”.

“Idioata esti!!! Cine dracu te pus acolo?!!! Dar care e treaba guvernului!!! sa taxeze populatia sa se imbogateasca ei sau sa vinda resursele naturale ale tari la alti . Atunci la ce mai trebuie la popor guvern daca nu le reprezinta interesele!”

“Acum ne dam seama de ce a adus-o Pontanel pe consateanca lui de la Cornu in guvern,ca sa nu creeze prea multe locuri de munca pentru romani,pentru ca a promis in China locuri de munca pentru boborul chinez si filipinezilor ca le angajeaza femeile ca bone la palat.Nu-i nimic de la chinezi o sa i se traga lui Tontanel un ditamai 7,62 ,cand o sa-i fie lumea mai draga.”

“Evident! Treaba Guvernului României este să taxeze zdravăn oamenii care au ocupat locurile de muncă înființate de alții.”

Bine, noi am putea sa radem de partea cu “Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru” – dar, oamenii se iau de idee. Statu sa ne dea. sa ne fac. MUIE MA.

Anunțuri

4 comentarii »

 1. io pun pariu ca femeia asta daca ar fi fost propusa de base si sprijinita de masina de pr pe care o are base ar fi fost considerata d-zeu.
  in ce a zis cu guvernu’ nu tb sa creeze joburi ci sa faca un mediu propice pt ca mediul privat sa genereze acele joburi are o enorma dreptate. lafel si chestia cu statistica a demonstrat ca o scadere a unui impozit duce la cresterea veniturilor colectate din acel impozit. toate sunt chestii de manual de economie/ finante publice.

  iar cele 3 comentarii idioate presupun ca le ai scos de pe hot news unde au iceput mai mult ca niciodata sa apara niste comentatori total idioti care sunt haiosi si au transformat site ul intr un a3 pro base.

  Comentariu de Ratonu' — Septembrie 17, 2014 @ 9:19 pm | Răspunde

  • sincer, nici nu mai stiu de unde le-am luat. dar, cam asta e ideea.
   Problema la ea este ca nu are putere. Si ca ea, are niste idei liberale intrun guvern psdisto pontic. Deci degeaba. Si a mai scos-o si p-aia cu „guvernu nostru asta face” in conditiile unei scaderi a numarului angajatilor.
   Ai de ce sa te iei de ea. Dar…sa te iei de ideile scoase, mi se pare amuzant

   Comentariu de animal00 — Septembrie 18, 2014 @ 8:47 am

  • ma, nu stiu ce sa zic chestiile degeaba pe care le face, dar vorbind cu lume din mediul economic se pare ca sub conducerea ei administratia financiara isi cam face treaba si fiscul se misca sa adune banii. diferit de ceea ce s a intamplat in ultimii 12 ani.
   acum, hai sa vedem ce iese din cas ul redus. io tind sa i dau dreptate petreascai dar sa vedem ce va zice statistica 🙂

   Comentariu de Ratonu' — Septembrie 18, 2014 @ 9:18 pm

 2. Bai, romanii au nevoie de hardsubtitle, ca altfel o schimba din condei si iese alt film. Asa trebuie, asa avem. Si din toamna, Pontanel.

  Comentariu de Mucegai Ales — Septembrie 19, 2014 @ 7:17 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: