Unde scriu lu gigel

iulie 23, 2014

Dilema gastronomica

Filed under: Dilema zilei — animal00 @ 10:06 am

Stateam si ma gandeam la un scenariu complet asa…neplauzibil. Pana prin decembrie.

Sa zicem ca esti intr-o tara straina de tot, sa zicem Singapore, si te gandesti sa faci si tu o treaba, gen sa le gatesti la niste singaporezi ceva romanesc de mancare. Si aici intervine dilema: ce plm ai putea sa gatesti unora care stau intr-o tara unde se gasesc 4 bucatarii mari?

Ciulama? Legume umplute? Clatite cu dulceata? Tocana?

 

 

*sa se gaseasca acolo, sa nu iti ia 2 zile sa faci…ceva rapid si cu ingrediente universale

24 comentarii »

  1. Ciulama sigur nu au. Nici mamaliga, nici sarmale (dar nu stiu daca le poti impacheta in altceva in afara de frunze de varza de kimchi). Tocana si clatite pica din start.

    Comentariu de aphextwinz — iulie 23, 2014 @ 10:18 am | Răspunde

  2. Mucenici.. neam de neamu lor n-au mancat apa cu paine, zahar si scortisoara

    Comentariu de Alin — iulie 23, 2014 @ 11:15 am | Răspunde

  3. palinca?

    Comentariu de Ratonu' — iulie 23, 2014 @ 11:48 am | Răspunde

  4. piftie

    Comentariu de ILUZIA — iulie 23, 2014 @ 1:54 pm | Răspunde

  5. Am adaugat ceva ce nu credeam ca e nevoie

    Comentariu de animal00 — iulie 23, 2014 @ 1:57 pm | Răspunde

  6. Pualenbrau, ciorba de stevie cu carne la garnita, dreasa cu iaurt si cu felii de omleta in ea. Mor ciupanezii dupa asta!

    Comentariu de Mucegai Ales — iulie 23, 2014 @ 3:44 pm | Răspunde

    • la singapore? Gasesti carne la garnita si nu stiu eu?

      Comentariu de animal00 — iulie 23, 2014 @ 3:47 pm

    • ingredientele le iei cu tine. Daca nu gasesti poale in brau, le pui in cap, Ca aia oricum nu cunoaste

      Comentariu de Mucegai Ales — iulie 23, 2014 @ 3:53 pm

    • Cum ar fi: „doo saptamani prin Asia cu carnea la oala”

      Comentariu de animal00 — iulie 23, 2014 @ 3:54 pm

  7. Cam greu atunci… inclusiv in Spania e greu sa gatesti ceva autentic fara un magazin romanesc prin preajma. Unde gasesti cimbru, bors, varza murata, mucenici, leustean, malai (nu faina de porumb) etc…

    Daca te bazezi pe niste condimente ia-le de acasa!

    Comentariu de Alin — iulie 23, 2014 @ 4:24 pm | Răspunde

    • Gata stiu:

      Ciorba de perisoare… bors la plic luat de acasa!
      + Chiftele cu marar si piure cu un sos tomat!

      Comentariu de Alin — iulie 23, 2014 @ 4:32 pm

  8. Gulas.

    Comentariu de razvanstef — iulie 23, 2014 @ 5:10 pm | Răspunde

  9. Fratiuer, le faci un gratar cu mici si ceafa de se ling pe bot! in acelasi timp torni neste ursuleti pe gatu lor (Ursus la 0,33) sa vezi ragaieli de Doreli la ochisorii oblici. Si mai pe urma, in cele din urma faci ca belferu niste clatite pe gratar cu gem de sa le stea-n gat samburele de la capsuna.
    Greu de spus cu ce sa-i impresionezi. Bucataria noastra e grea, de porc!, si ne-cautata.

    Comentariu de Daniel — iulie 23, 2014 @ 9:08 pm | Răspunde

    • la ei ma. nu la noi. 🙂

      Comentariu de animal00 — iulie 24, 2014 @ 8:33 am

  10. coane,
    singura mancare pe care n-am vazut-o niciodata, in nici o alta bucatarie (si am umblat prin 2-3 tari), e saramura de peste.
    fix combinatia aia cu peste fript pe gratar (gasesti la asiatici peste misto), mujdei (iar gasesti, chinezii cred ca folosesc destul, nu degeaba is producatoru mondial nr 1), ardei iute, niste rosii s-un ardei gras, pe gratar si alea. mai dai s-un praf de patrunjel, daca il gasesti pe piata, si mori mancand. bere au si chinejii, ca sa mearga la combinatie.
    simpla, ingrediente usor gasibile, si de mare efect.
    dai o bere. 🙂

    Comentariu de diabolum — iulie 24, 2014 @ 11:03 am | Răspunde

    • EXCELENT!

      Comentariu de animal00 — iulie 24, 2014 @ 11:14 am

  11. p.s.
    daca n-ai gratar (sau macar tigaie gen grill), merge si fript in tigaie, pe sare grunjoasa, da sa opresti detectoarele de incendiu. da asta e caz de forta majora.

    Comentariu de diabolum — iulie 24, 2014 @ 11:51 am | Răspunde

  12. saorma cu sloboz

    saramuri au, io am mancat la familie de filipinezi

    Comentariu de V — iulie 28, 2014 @ 2:41 pm | Răspunde

  13. De acord cu loboda. Loboda ruleaza fin.

    Comentariu de krossfire — august 5, 2014 @ 5:34 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: