Unde scriu lu gigel

aprilie 9, 2012

pamant si apa

Filed under: MC — animal00 @ 10:42 am

bre, sambata am fo ca in filmele cu baieti amarati. Io la cumparaturi in piata, doamna la cosmetica.

Problema insa fu alta. Ma tin de niste uichenduri sa fac o vizita in obor in scop de achizitionare peste. Si mi-am gasit fix sambata asta. Care pentru mine era doar o sambata obisnuita, diferita de altele prin faptul ca m-am trezit sub 12. pentru alta lume (cumparatori si vanzatori) era doar o alta sambata dinainte de florii, care in traducere ca pentru prostii ca mine inseamna: sambata din post inainte de dezlegare la peste. Care se traduce prin piata de peste de la obor plina ochi. Si ceva mai scumpa.

da tot am plecat cu niste chefal si vreo 3 tipuri de scrumbie: afumata, sarata si simpla da mica.

dar nu despre peste voiam sa va zic ci despre reteta cu denumire generala surf and turf. adica un fel de capitanu planeta al retetelor: pamant si apa si foc si vant (de la aeroterma ca se face fum), varianta animaloo, dupa o prezentare vazuta la un nene mare. dala cu gravitatie proprie.

Deci. se ia 6 bucate crevetz, care odat dezgetate se baga scobitoare in ele intru ca sa nu se inconvoaie rau si se arunca in tigaia de fonta. Cand mai are unpic, se arunca nitel campari si se lasa sa se evaporeze. Se da doparte.

Niste vita, in cazul asta ceva marinat de la arabetz, se trece prin focurile fontei in aceeasi tigaie.

Totu sa impreuneaza cu cartofi natur, piure amestecat cu galbenus si prajit, morcov fiert, ceapa verde sotata. Evident, peste creveti merge un sos olandez (pe care l-am facut perfect si l-am uitat peste apa fiarta, care s-a facut omleta), iar peste carne un sos de vin redus. Din lene si foame sosurile au lipsit.

Din lipsa card, cu telefonu tot ce am putut poza a fost blurat, dar pun aici intru ca sa vedeti porcaria.

 

IMAG0380

6 comentarii »

  1. piure amestecat cu galbenus si prajit

    ce-i asta?

    Comentariu de roxana — aprilie 9, 2012 @ 12:58 pm | Răspunde

    • lene. evident trebuia copt la cuptor, dar miera lene

      Comentariu de animal00 — aprilie 9, 2012 @ 1:02 pm

    • adica amesteci piure cu galbenus si-l coci la cuptor?

      Comentariu de roxana — aprilie 9, 2012 @ 3:28 pm

    • dap. faci piureu mai tare. amesteci cu galbenus. il rulezi ca pun salam. tai bucati egale. dai la cuptor

      Comentariu de animal00 — aprilie 9, 2012 @ 3:30 pm

    • tai bucati adica felii? cat il tin in cuptor?
      tu stii o gramada de lucruri, zi-le mai des

      Comentariu de roxana — aprilie 9, 2012 @ 3:49 pm

  2. Mod de prezentare pentru Romanian Chef sau cum se numeste treaba aia la care concuri tu.

    Comentariu de Morom3t3 — aprilie 9, 2012 @ 2:07 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: