Unde scriu lu gigel

octombrie 26, 2011

Pescuit de somon. Varianta cu mascarpone

Filed under: Mancare — animal00 @ 10:25 am
Tags: ,

Daca tot te-ai dus la orele 20:00 la volei deci ajungi acasa tarziu, ce poa sa fie mai bine si mai bun decat sa te apuci de gatit? Mai ales cand dupa volei mergi la pescuit somon eviscerat?

deci, se ajunge acasa cu mai mult cumparaturi si impricinatul somon.

IMG_5222  privire de la sapte cand ma apropiam tiptilIMG_5223 –ma stricaaaa. aaaaaaaaaa

Pasta l-am chinuit, in ceea ce oamenii normali din afara ar chema “filetat”. Din pacate, cutitul ala bun l-am stricat, deci mai slab la zona de cutite de filetat somonul. Dar ma fac io mare si imi mai iau o ustensila buna.

 

IMG_5231  –evident de aici i-am scos osciore, aripi, bla bla

 

De aici a inceput distractia. Adica intrun vas am aruncat niste ricota, niste mascarpone, un ousor si marar si patrunjel, ca ramasesem fara untura de catel: 

IMG_5235

cu care am umplut doo bucati de file de somon si leam pus intrun aluat inghetat si desghetat

IMG_5238 IMG_5240

Dat la cuptor. Dupa niste minute mai multe, dar nu indeajuns, am scos dubiosenia. Din pacate, inca nu stiu ce duda am facut, aluatu ala nu s-a facut neam si deloc. Gustul ii bun, deci clar ii o mancare de viitor.

IMG_5250 mai ales combinata cu IMG_5241

 

 

Jumatatile de file nebagate in seama la discutia asta, au mers intro punga cu sos de soia, sos de stridii si sos de peste. oasele si capu si ramasitele de peste au mers in zama de fiert legume. Data fiind ora (1 sumpic) n-am facut alceva decat sa le fierb aprox 15 minute. Az scot oasele, pun vin si niste una alta, fierb, dau cu unt, si fac sos pentru mancare 🙂

6 comentarii »

  1. da’ cin’ ti-a zis sa ungi si aluatu cu brînze? adica po sa-l ungi, da atuncea tre mai intii sa-l presari cu faina (sau gris), ca alfel ia umezeala din brînze si nu se infoaie asa cum se’nfoaie foietaju de fel. cre ca aci ai dat-o’n cîs. in rest: congraciulesans ! (parerea mea)
    plus: stricai pina cu fro nshpe pesti tat filetind la ei, sî di vina nu fu cutîtu, zau:D, io’s (ca si tine:P:D)

    Comentariu de ciocolatacupiper — octombrie 26, 2011 @ 11:49 am | Răspunde

    • cine mi-a zis. Creeru meu imbecil asara la 11 jumate noaptea 😀
      plus ca nu prea folosesc aluate, deci nu stiu cum se comporta.

      Orcum, ce iesi acolo ii mega bun

      Comentariu de animal00 — octombrie 26, 2011 @ 11:52 am

  2. 11 juma noaptea au mai divreme/tîrziu, nu incepi sa gatesti far de stimulent (aci vinu pt sos, ca cum sa-l pui in sos daca nu-i gustat si aprobat ?! nu-l aprobi, bei toata sticla si cumperi alta mai incolo). (chiar si) de la( numa) un pahar de vin, iti garantez ca ti-ai fi dat sama de toate alea despre aluaturi .

    Comentariu de ciocolatacupiper — octombrie 26, 2011 @ 12:40 pm | Răspunde

  3. problema era ca am luat stimulente cu o zi inainte. prea multe 😀
    ieri sara numa ubicum.

    Sosul pentru peste diseara. Asta dupa ce ma bat cu somonu fiert, ca si ala tare bun ii

    Comentariu de animaloo — octombrie 26, 2011 @ 12:52 pm | Răspunde

  4. mişto postare, îmi vine să vomit 😦
    culmea e că-s pescar pasionat da’ nu pot să manânc peşte nici să mă baţi 🙂

    Comentariu de boemul — octombrie 26, 2011 @ 1:55 pm | Răspunde

  5. mama, si asta pute a peste, fix cum trebuie 😀

    Comentariu de animaloo — octombrie 26, 2011 @ 1:57 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: