Unde scriu lu gigel

mai 27, 2011

Mielule ce tanar fusasi

Filed under: Mancare — animal00 @ 10:58 am

opriti genocidu mielului

 

Intai punem niste miel din congelator in microunde. Si, dupa cum v-am invatat, deschidem o bere!

 

Intrun mojar sa da pa batz niste usturoi cu niste rozmarinache. Io am pus si oregano si busuioc sa fie

 

 

2011-05-26 22.45.33

Cu amestecu tip pasta, dam peste o bucata da mielule parjita in prealabil. Intrucat vasu pe care il folosesc nui cel mai pretenos si lampa da foc nush unde e, nu am apucat sa il prajesc exterm de bine pe domnu miel. Adica, ar trebui sa mai fi stat minim un minut pana prindea o culoare mai prajita de cat asta din poza

2011-05-26 22.58.21

Se pune in vas pe pat da ciapa (reteta zicea ceva de vin, meam bagat pula in el de vin, io am baut bere) si ceva usturoi verde

  2011-05-26 23.02.47

Selectat miel si midiam rer (pe urma am trecut la medium). Dat la cupotor. Cred ca a tinut aprox 1:10

2011-05-26 23.07.54

Poza cu minunea

2011-05-27 00.26.30

 

 

Opinii

– trebuia mult mai mult prajit in prima faza

– daca nu va place gustu de oaie, degrasiminizati mai bine la inceput

– mai mult rozmarin

– mai multa bere cand manci 😀

– zeama ramasa in ceapa seamana cu ciorba de ciapa 😀

8 comentarii »

  1. arata ff bine, da’ nu vreau sa-ti stric ziua nezicînd ca:
    – po sa faci si tu niste ‘ntepaturi destul de adinci cu cutitu ala al tau in miel, p’ici pe colo si sa’ndesi din condimentele/verdeturile alea, cu destiu’, in gaurile obtinute. catel intreg de usturoi pe linga ele,da’ tot in gauri, iar e ok.
    dup-aia- cui nu-i place gustu de oaie , precum si-aluia de-i place, sa nu dezgraseze mai bine, adicatelea sa nu desgraseze deloc,degresarea o faci la servire (in cazu ca n-ai lasat melu’ , ca acilea, sa se rumeneasca destul si sa capete grazime crocanta) si la sosul care ramine
    – din zama n-ai facut sooooos????????ntz, ntz, ntz
    – mai mult rozmarin/alta verdeata nu tre daca faci gaurile alea

    undea ai dreptate, ai: la bere! un médoc, un italian, un spanish, un shiraz de unde o fi numa’ sa fie

    Comentariu de ciocolatacupiper — mai 27, 2011 @ 11:57 am | Răspunde

    • da cred ca daca il intepai si il impanai se facea mai bine.

      eu in loc de degresare l-as fi lasat peste noapte in vin, dar asta sunt eu nu am microunde acasa ca sa dezghetz si mai ales am rabdare, si am vin pt ca nu beau (acasa).

      Comentariu de Ratonu' — mai 27, 2011 @ 2:31 pm

    • PS: imi place cum arata.

      Comentariu de Ratonu' — mai 27, 2011 @ 2:31 pm

    • da a iesit bine ma. Numa ca are gust de miel. Iti dai seama? miel cu gust de miel

      Comentariu de animal00 — mai 27, 2011 @ 2:47 pm

  2. facut, da am bagat numa ustoroi verde

    din zama am lasato cum era ca imi place 🙂

    Comentariu de animal00 — mai 27, 2011 @ 12:01 pm | Răspunde

  3. Cat de prajit arata (desi nu rau deloc, recunosc)…io-s mai d-aia care manca „rosé” mielul, ca sa nu zic in sange, desi asta ultimul ii al mai bun. Sa nu zici ca si friptura de vita tot asa coapta o faci 🙂

    Comentariu de Ioana — mai 27, 2011 @ 1:23 pm | Răspunde

    • e de la poze. s-a facut medium, deci nu chiar „rose” nici „prajit”.

      mie mi se pare ca mi-a iesit chiar neprajita bine (pe afara). Adica mi s-a facut dor de prajitorul meu extern, ca asa, in tigaie, mai era un pic si chemau astia pomperii

      Comentariu de animal00 — mai 27, 2011 @ 1:41 pm

  4. ce-a facut tehnologhia asta din haleu…. miel cu sonda

    Comentariu de zerocratu' — mai 27, 2011 @ 8:44 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: