Unde scriu lu gigel

februarie 23, 2011

Inimi de curcan, de la inceputuri

Filed under: aberand — animal00 @ 4:11 pm

sami ajut colega si nu numa, az va prezint reteta de inimi de curcan asa cum am facuto io la ziua mea, de la inceput. Pentru ca am vazut ca sunt unii blogari care se supara pe faptul ca nu sunt date retetele integrale, folosinduse termeni destul de complecsi, care numa pentru bucatarii de minim o stea michelin au sens, gen “praf de sare”, “se pune un pic de ulei”, “se caleste ceapa”.

de asemenea, mai exista un grup de papagali care sufera ca mancarea romaneasca nui traditionala. adica ca a fost facuta si in alta parte. Parandumi rau ca noi nu putem avea mancare traditionala ca italienii (spaghetele si pizza) m-am gandit totusi sa dau reteta de la inceput, sa fim siguri ca totul este original

 

prima parte a retetei e mai dubioasa, dar va descurcati voi intrun fel.

 

se ia un punct cu masa enorma. Dar un punct. se explodeaza. Hidrogenul rezultat in urma exploziei se combina sa apara heliu si alte cacaturi de elemente pe care mai tarziu vrun rus sa le puna pe tablou. Se unesc o parte din astea sa faca niste corpuri ceresti mari si care sa dea caldura si lumina si altele care sa nu dea caldura si lumina. Pe unu dintre corpurile care nu da caldura si lumina se pun la futut atomii de carbon cu aia de hidrogen. Carbonu fiind mai curvar necesita 4 hidrogenge.

se creaza fotosinteza prin care carbonu sa fie extras din co2 si sa sa lase oxigenu liber. Se creaza un restaurant de swingari unde Perechile de carboni si hidrogen sa primeasca intru sex si alte elemente. Se unesc acestea. Se transforma in fiinte mergatoare. Se intampla un aproape apocaliptic si se moare 90% din toate aceste uniuni nenaturale. Se rencepe. Se inventeaza dinozaurii. NU ne place de ei, pentru ca nus comestibili. Se dezinventeaza dinozaurii.

Se inventeaza specii cu aripi si specii fara. Se deseneaza o maimuta si se face vant din copac. Daca maimuta cazuta din copac dispare, ati gresit reteta, reluati de la dinozauri.

maimuta cazuta se educa asa ca in numa 200.000 de ani o sa aveti o maimuta care comunica. Se distrug orce alte state inafara de ala care tre sa faca curcanii si berea! sa nu carecumva sa existe cineva care sa zica ca ei a inventat reteta

se face din cereale berea. sau se roaga una din maimute sa faca bere. Se denumeste bex

se face o fabrica mare in care creste niste specii cu aripi numite generic curcani. Se taie un numar de 45, 44  ca pe unu l-a salvat peta, de curcani. Taiere se face la gat. Se opereaza la scoaterea interioarelor, denumite matze, se pastreaza inimile. fix in numar de cate sunt. se curata de mizerii

Se merge in piata. Se cumpara doo cepe, una de fix 328 de grame ailalta fix mai mica cu 34 de grame.

Acasa.

se taie inimile in 4, spaland resturile de sange in apa de 31 de grade.

se curata de primele 3 straturi ceapa. se taie o data in doo, apoi de mai multe ori in lateral. Bucati de 1.3mm.

se ia o tigaie cu diametrul de 23cm. daca nu aveti e buna oricare are diametru mai mare de 15. Sa fie cu peretii mai inalti.

se picura 18.25 de grame de ulei in tigaie. se pune pe ochiul mare. Dupa fix 12 secunde se adauga ceapa. Se lasa pe foc, amestecand din 5 in 5 secunde, timp de 1.6 minute. Se adauga inimile, amestecand tot din 5 in 5 minute.

Dupa 2.4 minute se toarna o doza de bex in tigaie. se adauga o foaie de dafin(nu conteaza marimea) uscata, 3 grame de cimbru si 10 grame de boaia. Se lasa la foc aproximativ de 75% din puterea maxima, timp de 24.42 minute. Se adauga 40 de grame de sos de soia.

Se mai lasa 30 de secunde.

Este buna de halit dupa inca 1 minut.

19 comentarii »

  1. hmm, de unde sa o iau o masa enorma, si de de asta de sufragerie are niste puncte

    Comentariu de Attila — februarie 23, 2011 @ 4:28 pm | Răspunde

    • ungurii astia.
      bre ungure, UN PUNCT CU MASA, nu o masa cu punct

      Comentariu de animal00 — februarie 23, 2011 @ 5:02 pm

  2. E prea mult sos de soia.

    Comentariu de Loki — februarie 23, 2011 @ 4:59 pm | Răspunde

    • nu chiar

      Comentariu de animal00 — februarie 23, 2011 @ 5:02 pm

    • lasa ma ca stie loki mai bine ;P

      Comentariu de Ratonu' — februarie 23, 2011 @ 5:06 pm

    • pai da. Ca cand am auzit intrebarea cu inimi si ficat m-am gandit la un lokila care ma intreaba „animale, inimi dalea cum ai facut de ziua ta, vreau si io sa fac, dar cu brocoli”

      Comentariu de animal00 — februarie 23, 2011 @ 5:07 pm

    • Si fara bere, si fara fierbere, si fara prajeala.

      Comentariu de misu'L — februarie 23, 2011 @ 6:00 pm

    • doar cu fierbere si fara prajeala

      Comentariu de Ratonu' — februarie 24, 2011 @ 11:34 am

  3. Iete, dovada ca suntem destepti(Piski face exceptie):

    http://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/201102/more-intelligent-people-are-more-likely-binge-drink-and-ge

    In fine, eu nu mai fac nimica in apa ca iete cea-am descoperit in microscop.

    Comentariu de Morom3t3 — februarie 23, 2011 @ 7:09 pm | Răspunde

  4. deci, tre sa-mi cumpar un cronometru d-ala scula, un cantar d-ala de dealar si un subler de strungar elvetian….bag pl in inima lu curcan.

    Comentariu de zerocratu' — februarie 24, 2011 @ 12:31 am | Răspunde

    • …..lu tigan, ca curcanu nuti fura chilotii de pe sarma

      Comentariu de Morom3t3 — februarie 24, 2011 @ 4:49 am

  5. Deci ai sfeclit-o chiar la sfarsit: o tigaie cu „peretii mai inalti”??!? Pai inalti decat ce? Si apoi: cu cat exact mai inalti decat reperul?

    Comentariu de D. — februarie 24, 2011 @ 10:37 am | Răspunde

  6. Eu recomand pastrama de curcan la grătar, după un timp îndelungat la loc răcoros în baiţ de coniac cu capere.

    Comentariu de Blonda — februarie 24, 2011 @ 12:35 pm | Răspunde

    • mai, mai, mai, zdreantza rafinata mai esti…

      Comentariu de Ratonu' — februarie 24, 2011 @ 5:46 pm

  7. […] Pentru mai multe despre acest subiect poti citi: https://animaloo.wordpress.com/2011/02/23/inimi-de-curcan-de-la-inceputuri/ Tags: food matters, mancarea conteaza, mancarea medicament, prevenire […]

    Pingback de food matters, mancarea conteaza, mancarea medicament | 2012numaratoareainversa.ro/2012 — martie 18, 2011 @ 8:46 am | Răspunde

  8. pe mine mar tenta restaurantu ala de suingari cu „ielementele” alea noi care se conbina :))

    bre, luai azi nijte inimi de curcani sau plm, curcanese, ca niciodata nam jtiut sa le osebesc insa creca alea cu colesterolu ridicat ie sigur de curcani, in sfarsit si tot baleand cu prietenu jijel cautand o retzeta care sa ma satisfaca dadui de pajina asta. o soncerc maine, sa vaz ce si cum, va spui io…

    Comentariu de eyewitness — noiembrie 11, 2011 @ 5:09 pm | Răspunde

    • Inimi de curcan, ca curcanesele n-au inima. is numa fiere. ca la oameni.

      Comentariu de animal00 — noiembrie 11, 2011 @ 5:21 pm

  9. are bre si curcanesele inima duar ca le gasesti numa conjelate

    Comentariu de eyewitness — noiembrie 11, 2011 @ 5:38 pm | Răspunde

  10. zvonuri rautaciste

    Comentariu de animal00 — noiembrie 11, 2011 @ 5:50 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: