Unde scriu lu gigel

iulie 28, 2010

Dovlecelu

Filed under: Mancare — animal00 @ 11:08 am

deci bre. ce faci dupa doo zile in care nu tiai gasit creerii acasa? Evident mergi la bere, mai ales daca nici consuarta din dotare nu ie acasa, fiind dupa baieti. Sau plecata in general. Asta poate voi, intru cat io nu. Io mam dus acasa, meam luat doo beri si am deschis frigideru. Care daca nar fi fost plin de tofelu de recipiente de la aducatori de mancare pe model catering, recipiente ale colegilor de apartament, ar fi fost gol. Gol la modul vid nu porno. Si mi s-a facut foame, dupa ce ca imi era sete.

Bai, fix in momentul ala ochiu roata se facu si am ametit. Mi-am amintit ca nu ma pot invartii prea tare, asa ca mam uitat incet in bucatarie. Si dacolo rasarea un dovlecel. Zic dovlecel, asa, amuzant, pentru ca el era un dita dovleacu, nus foarte sigur ca nu mai potrivit pentru porci decat pentru consumul uman, care, dupa cum a fost demonstrat mai incolo, porcii astia se bucura si de dovleci si de orgasm de 30 de minute…deci da.

 

Asa ca, hop mam dus io la costachel sa citesc reteta cu dovlecelu: http://costachel.ro/mancare-de-pui-cu-dovlecei/804. Care am zis, ca seamana la idee cu alu lu mama, dar parca nui lafel.

In primul si in primul rand, miam adus leptopu si am pus satane. Stiu, reteta nu implica dastea, dar, am zis sa fie si dasta. In al doilea rand am desfacut o bere, in prealabil, dar am uitat de ea.

Dovleacu lam taiat in doo si iam scos samburii. si lam curatat si am mai desfacut o bere, ca prima se evaporase. Caldura mare monsher. Am scosu si niste pasaret (tip curcan sau gasca, nush exact, inclin spre curcan) modelul de curte, dar modelul congelat, pe care lam dat la microunde sa il inalzesc.

Am cubulit dovleacu, am taiat pasaretul, nu foarte dezghetat, bazandu-ma pe sataru luat de la chineju din franta “se bon pour le canard”.

 

intru cat reteta lu costachel zicea si varianta dietetica, adica sa oparesc carnea, am ras. Nu de alta, dar niciodata no sa las dieta sa ii ia fatza maiardului, macar cat inca nu zice doftoru :D. Deci, am prajit pasaretu in ulei. Nus bucatar cult, asa ca nam folosit extranefutut de masline sau dala compresat la rece, ci un banal ulei de floare din comertu democrat-liberal.

Intre timp, din cauza lu afex am aruncat in cuptor, la gril, un numar fix de aproximativ 7 ardei. grasi.

cand carnea s-a prajit, misa ternat si berea, asa ca a trebuit sa apelez la cei 2 litrii de kamenitza. Si am scos si carnea si am pus in loc cuburile de dovleac. Pe care leam scos cand am presupus.

 

In locul lor am aruncat doo cepe, un ardel si niste doi morcovetz, cam cat o putza de japonez. Si 5 javre de usturoi, tocate f f marunt. Dupa cum stiti, usturoiul pus “intreg” sau in bucati mari suge pula, pentru ca el tre cat mai mic, sasi lese aromile.  Cand toate astea s-au facut si ele, leam dat in cap cu un borcan de rosii in suc de rosii, productie mama 2009, le-am lasat niste un numar de minute intreg apropiat de 15. Am intors ardeii din cuptori. Am pus carnea, am dat cu sare si piper (macinat de ei ca io nam macinatoare de piper, viata dificila ce am) si cimbru, varianta proaspat uscata alu cimbru verde adus de la mama dacasa. Si niste vin dulce, de prin camara.

Cand s-a facut si carnea, am dat cu dovleceii peste tot, am mai pus niste zama si am amestecat. Am lasat 5 minute sa bolboroseasca ei nush ce. Pus o legatura de marar si niste usturoi. Dat la cuptor.

Intre timpu asta, ardeii erau gata, asa ca am taiat rondele din restu de jumatate de dovlecel. Pe care lam dat prin pesmet si prin tigaia cu ulei. Pana sa prajit. Tot in aceeasi tigaie am aruncat si niste carne, care am salvato de la pasaretu de tocanita, care era carne prea buna. Pasta am aruncato si pe dansa in ulei, sa sa prajasca.

Cat timp mancarea aia bolborosea pe numele ei in cuptor, am curatat ardeii si iam dat cu otet si ulei.

IMG_1656

Pe dovlecei iam dat tot cu ulei si otet dar leam pus si mujdei. Astora leam facut si lor poza, da is cam negriciosi de la pesmet. Si e defocusata poza. Cert e ca ardeii si dovleceii si friptura pusi in farfurie aduc cam asa:

IMG_1658 (stiu luminita, le-am pus gresit).

si am mai baut si o bere. Si am scos si tocanita si am pozato:

 

IMG_1664

 

 

Am baut si restu pana la 2 litrii de bere si mam dus sa ma culc. pula mea…

12 comentarii »

  1. frumos, elegant.

    Comentariu de credal — iulie 28, 2010 @ 11:17 am | Răspunde

  2. ba io nu am priceput unde e dovlecelul in poze…

    Comentariu de Ratonu' — iulie 28, 2010 @ 1:04 pm | Răspunde

  3. era tizar:D

    Comentariu de animal00 — iulie 28, 2010 @ 1:24 pm | Răspunde

  4. stiu ca stii ca stiu ca stii

    Comentariu de moa — iulie 28, 2010 @ 2:04 pm | Răspunde

  5. Dom’le, la cata publicitate ii faci lui costachel, ar trebui sa vina sa-ti gateasca :))

    Reteta cu dovleceii am ochit-o si eu >:)

    Comentariu de danutza — iulie 28, 2010 @ 2:10 pm | Răspunde

    • bai clar. Da nu sa-mi gateasca. ci sami trimeata o sticla de vin 😀

      intr-o blogosfera gastronomica plina de gigei care pana mai ieri nu stiau sa puna sarea in omleta, dar care acum sunt mari bucatari, sau care au patalama de bucatari dar nu le au nici cu inspiratia nici cu talentu nici cu scrisul, dar sunt considerati guru, imi bag pula in ei si ma duc la un om care stie ce scrie, care are reteta interesante, aparent usoare, dar migaloase, pentru inspiratie.

      nu de alta, dar nu prea ma mai interesat f tare subectul in ultimul timp

      Comentariu de animal00 — iulie 28, 2010 @ 2:15 pm

  6. Animale, Kamelnitza de 2 litri o aveai de la Raton?

    Comentariu de Loki — iulie 29, 2010 @ 8:49 am | Răspunde

  7. Da ce bre, numa ratonu are leve ? Naoz ca fost la bulguri saj rupa dintzii ?

    Comentariu de misu'L — iulie 29, 2010 @ 3:19 pm | Răspunde

  8. Cauta bre in dictionar „ironie” :p

    Comentariu de Loki — iulie 29, 2010 @ 3:43 pm | Răspunde

  9. misu’L nu cauta, pune l pe Loki sa ne explice ce inseamna ca pana acum nu s a facut inteles 🙂

    Comentariu de Ratonu' — iulie 29, 2010 @ 4:30 pm | Răspunde

  10. Bah tu nu erai la fumat lalele ?

    Comentariu de Loki — iulie 30, 2010 @ 7:32 am | Răspunde

  11. Nope.

    Comentariu de Ratonu' — iulie 30, 2010 @ 9:23 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: