Unde scriu lu gigel

ianuarie 29, 2010

Cine a fost primu? Cristoiu sau oul?

Filed under: aberand,pulit — animal00 @ 4:12 pm

http://www.viata-libera.ro/articol-Lacrimi_multe_sicriul_cel_mai_scump_2.html

Criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu bocancul *
Neculai Marola (33 de ani) se află în pământ, la rece, de aproape două săptămâni. Omorât de Vicenţiu Chiricuţă (49 de ani, „sugativă” de Slivna, aflat acum în arest), a îndoliat satul.
A avut parte de o moarte cumplită: criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu tocul bocancului. Nefericitul Marola: era liniştit, respectuos, strângător.
Cu răbdare, astă-toamnă a adunat, de pe deal, de pe suprafaţa cultivată de tatăl său, până la ultima pălărie de floarea-soarelui, şi beţele uscate, aducând totul acasă.
Două zile a stat într-un hol, inert, la Chiricuţă  în casă. Beat, criminalul a trecut pe lângă Marola fără să-i treacă prin minte în ce situaţie se afla consăteanul său.
Dacă totuşi ceva l-a mirat, ei bine, lucrul acesta s-a redus la întrebarea următoare:
„De ce o fi dormind atât de greu Marola?”. Venindu-i în vizită un consătean – şi ăsta cu antrenamentul la zi, „la pahar” -, Chiricuţă i-l arată pe Marola: „Ce părere ai, mă, de Neculai? Sunt două zile de când doarme dus…”.
Constatându-se decesul, satul trece printr-un şoc. Nu se mai putea însă face nimic. „Vivi” îl desfigurase pe Marola şi îi luase şi viaţa.
Preluând cazul, poliţiştii de la Bereşti-Meria anunţă judeţul. Se încep cercetările.
Transportat la Morga din Tg. Bujor, a Spitalului Teritorial, Neculai Marola este „deschis” de medicul legist. Moarte violentă! Criminalul, închingat.
Pentru că victima s-a bucurat de preţuire din partea apropiaţilor săi, Tudorache Marola, tatăl său, i-a cumpărat de la Bereşti sicriul cel mai scump găsit în magazinul de profil.

Deci. In sinea mea am zis ca nu. Asa ceva nu se exista. Pentru ca daca sar exista nu ar fi. Sau ceva in genul asta. Ion Trif Pleşa reuseste ceea ce din 90 nu mai exista. Sa scrie un articol ca in anii 90. Exceptionalitatea acestui articol este data in primul rand de subiect. Un taran omaoara alt taran, calcandu cu bocancul pe cap. Scenariul demn de filme mai interesante,  ne duce, cu ajutorul unui flejbec de mare exceptie, cu un an in urma, cand neculai si-a ajutat tatal, probabil handicapat motor, sa curete dealul.
Ca si cand lirica acestui articol nu era deja emotionanta, il vedem pe criminalul betiv, cum nu realizeaza grozavia faptelor. Urmatoarele doua zile trec greu pentru Vicentiu, care isi pierduse pretenul de pahar, adormit temporar in hol.

Aflam pe urma, ca bravii politisti din Beresti Meria au facut ceea ce au invatat in urma vizionarilor repetate ale lu CSI si au inceput sa caute criminalul. Exceptionala lor competenta a facut ca Vivi sa fie legat cu chingi, an de criza fiind, neavand bani de catuse.

Medicul legist, un fan Dr House, a fost bucuros de dita pleasca venita, si a dat cutremuratorul verdict “Moarte violenta!”. Fata desfigurata a pacientului, acum mort, nu l-a convins, stiind ca oamenii din zona obisnuiesc sa mearga cu capul mai plat, asa, si a fost necesara autopsia, atat de bine descrisa de catre autorul articolului, drept “Deschidere”.

 

In final, cu lacrimi in ochi si inima aflam ca tatal, ala cu dealu, s-a dus la beresti si a cumparat cel mai scump sicriu, dotat cu motor TDI, clima bizonica si iPad.

 

Pula mea. Oamenii astia chiar exista

6 comentarii »

 1. Ba dej num revin ? Cum plm… Care plm… Cine plm… Ce plm e aia ?
  Ii transmit pe aceasta cale domnului Ion Trif Plesa to respectu si laudele mele pentru un articol pe care daca l-ar fi prezentat ca compunere in clasa a doua ar fi luat nota doi. Si eventual s-ar fi ales si cu cateva vizite la psihiatru pentru imaginatia morbida. Ceea ce poate ca n-ar fi stricat.

  Cat despre varianta lu animaloo ! Waaaaaaaaaaaaaaaaay better !
  Keep this up ! O sa ajungi saz faci tu filmu ala ! 😛

  Comentariu de misu'L — ianuarie 29, 2010 @ 4:32 pm | Răspunde

 2. Cristoiu si Diaconescu sunt, cred io, oameni cu simtul realitatii. Poate mai dezvoltat decat al nostru. Au stiut ce vrea publicul si aia i-au dat. Asta e articol la cererea spectatorilor. Ingrozeste-te de asta: au public!

  Comentariu de serialcharlie — ianuarie 29, 2010 @ 6:54 pm | Răspunde

 3. mortu era tigan sau ungur?

  Comentariu de Ratonu' — februarie 1, 2010 @ 7:56 am | Răspunde

 4. Tigan ungur, si negru pe deasupra.

  Comentariu de Loki — februarie 1, 2010 @ 8:21 am | Răspunde

 5. Dacă asta spune ceva, stimatul domn ar avea cam peste 25 de ani de presă. Din câte se vede cu ochiul liber, presa tâmpeşte, mai ales dacă o practici pe termen lung.

  Comentariu de Mjöllnir — februarie 1, 2010 @ 9:06 am | Răspunde

 6. Satul ala, Slivna, este cunoscut drept sat de oameni nebuni, retardati, ramasi in urma cu gandirea grav de tot. De la cele mai curve „femei”, la cei mai prosti „barbati” locuiesc in acest sat. Nu ai sa vezi oameni mai prosti, daca ii pui la test de logica cu un cal, iese calul castigator. Dar ce ne mira, stau aproape de Vaslui.. Pula mea, chiar exista oamenii astia.. In vara anului 2015 am oprit sa intreb o tipa de drumul spre Galati. Ghici ce.. am futut-o in porumb pana am lesinat… era si logodita, mi-a spus ea inainte sa mi-o ia in gura…Deh, femei de calitate in zona aia, nu gluma. O tura in Audi si le dai la buci gratis.. Asadar, nu ma mai mira sa citesc astfel de articole despre intamplarile din Slivna ori Beresti… oamenii de acolo sunt ..speciali..

  Comentariu de Babusca F — octombrie 24, 2016 @ 1:11 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: