Unde scriu lu gigel

ianuarie 14, 2010

Politisti adverb

Filed under: critic da muviz — animal00 @ 8:32 am

Deci ieram io ieri acasa. ca omu. uneori din profil aduc a ceva ce aduce a om. Dar nu despre mine era vorba.

La teve hbo. La hbo politisit infect…pardon abject…scuzati adjectiv (mersi imdb)

FIlmul incepe brusc cu inceputul. Cam singurul lucru brusc petrecut. Pe urma un pusti merge. In spatele lui un nene merge. Pe urma, dupa doo minute, cadrul se muta pe pusti…care mergea in continuare. Dupa inca un minut vedem si nenea din spate mergand. Si uitanduse in liceul unde probabil baiatu a intrat. Si da un telefon. SI liceu explodeaza. duar in visele mele.

Pe urma nenea, care era politist sub acoperire, ca statea asa cu urechile acoperite in gulerul gecii, sentuarce la sectie. Si vine unu carel ruaga sa juace si el tenis de picior. Si ala nul ia cu el ca cicai gras si nu stie fotbal. pLm

pe urma, baiatu nostru se duce la procuror. Unde vorbeste niste lucruri. Aflam ca pa tanaru filat il chiama ceva cu v iar ala de la tradat se denumeste alex. Alex la dat in gat pasta, ca sa poata sa io dea el in gat lu gajica lu V. Nu pe tigara ci pe pula. da asta ei nu zic.

pe urma baiatu nostru iese si se duce napoi la liceu. Sil vede pala mic cu gajicasa si inca unu la un joint. Totul se desfasuara rapid. Practic ne arata toata durata de fumare a jointului+ miscatul de acolo. in timp real. Dupa aceste 10 minute gruaznic de palpitante, urmeaza inca 23 de minute palpitante cu politistu ducanduse sa le ia joint.

POrma mere la baiat acasa. Aflam ca dintrun tata contabil si mama gestionara la fabrica de lapte in iasi potz sa faci un ditaviloiu. Aflam de asemenea ca politistu nostru fumeaza tigara dela filtru si o arunca pe jos cand o termina. Inca 12 minute palpitate. “oare se arde la dejte?”

ajunge acasa si isi pune do ciorba. si manca ciorba. si isi pune 4 dumicati in ciorba. si manca. si ciorba avea si fidea.

aici eu ma duc sami fac un senvis, dar ma asigur ca cineva imi va spune si ma va trece de suspansul filmului.

Ma intorc peste 5 minute. Ala ii fila iar. era la a 3 tigara. aia pleaca. el iar sa duce si ia tigara. Nu prea era de acord sal bage pe V la parnaie pentru consum.

Se duce acasa. Acum nu mai manca ciorba. ci friputra. DA muzica e foarte tare. Mirabela dauer. Aceeasi melodie de 3 ori. Se duce si el langa nevastasa. sa uita la teve si nu intelege versurile “cuym adicca cei aia marea fara soare…mare”. Nevastasa e profa de romana si ii face un comentariu literar pe versurile mirabelei. Zicea ca vede imagini. plm. nevasata de politai drogata.

Dimineata sa duce la sediu. Acolo dupa 5 minute pleaca la sef. Acolo secretara bate ceva la tastatura nefolosint deloc partea dreapta sus a literelor. Inca 10 minute de privit cum tasteaza secretara cu cate un dejt de la mana.

De aici incepe filmu, ca V nu voia sa faca flagrantu, da l-a facut sefsu cu dexu. nu. nu l-a batut. l-a umilit mental.

ce am inteles io din film:

– sefu politiei era amuzant

– v era si el

– politistu era drogat

– alex era nefutut si spera la pizada lu gajica lu v

– colegu de birou alu politistu, nici el nu era prea dastept

– casa castigi la can tre sa ai filme in care nu se intampla nimic. De mai multe ori si consecutiv. Si des. Si lung.

– daca esti prost, poti sa dai de unu de te face din vorbe

ce nu am inteles io din film:

– dece pula mea mam uitat cap cuada?

 

 

apropopo: pula mea

7 comentarii »

 1. dar ai uitat tocmai esentialul: ca politistu’ avea un birou (care arata ca o masa de la aprozar, o conditie sine qua non a intrigii fiind tocmai dotarea precara. Si pe birou, avea un calculator. Cu toate astea, el scria rapoarte de mana. Si pe urma, ca sa te stimuleze pe tine, telespectator, sa gandesti putin, iti puneau cate 10 minute pe ecran rapoartele astea scrise de mana, iar tu trebuia sa te chinui sa le descifrezi. Nu le puteau spune acolo, cu voice-over, pentru ca daca faceau asa sau daca, doamne ajuta, le scria la calculator, tu, mai-mult-decat-spectator nu te vorba aia, integrai in (in)actiune si nu mai era, inteleg eu, interactiv.

  Altfel, mi s-a parut incredibil, adica, au reusit sa faca un film despre un baiat care fumeaza malboro si se plimba prin vaslui.

  Comentariu de serialcharlie — ianuarie 14, 2010 @ 8:52 am | Răspunde

 2. sau iasi?
  si da. cel putin pe hbo, hartia scrisa de mana, era cropuita pa margini.
  da…am stat 2 minute cu raportul in fata!

  Comentariu de animal00 — ianuarie 14, 2010 @ 8:54 am | Răspunde

 3. bre, masinile avea nr de vaslui. si pe generic tot vaslui scria …

  Comentariu de serialcharlie — ianuarie 14, 2010 @ 9:49 am | Răspunde

 4. asta nu cauzeaza depresii? nu popaga o noua religie? ne face sa ne dorim o lume imaginara? nu cauzeaza gripa de aia porcina?
  daca nu, nu vreau sa l vad.

  Comentariu de Ratonu' — ianuarie 14, 2010 @ 9:51 am | Răspunde

 5. si in plus nu arata nici macar o urma da tzatza. o umbra sfarcioasa. un sfarcush. ceva.

  unele masini erau de IS

  Comentariu de animal00 — ianuarie 14, 2010 @ 9:55 am | Răspunde

 6. ai pus punctu pe i, coaie. exact asa m-am inrtrebat si io la final: „de ce pula mea m-am uitat io pana la capat la <>. de ce nu aveau aia accent de moldoveni la vaslui?

  Comentariu de Timi — ianuarie 15, 2010 @ 12:29 pm | Răspunde

 7. am zis ca sint io prostu popii si nu inteleg de ce fumeaza ala langa copac UN SFERT DE ORA . Cum sa arati ma un sfert de ora ca ala fumeaza si fileaza si sa mai iei si bani in pula mea de la producatori ? cat cacat sa ai in cap sa finantezi un astfel de film? pai pormo vin astia care fac filme daste si zic ca cimino e prea violent ca orice american si ca filingu oeuropean zace dupa copac , ca numai aici e el care face filmele oeuropene deosebite…sa-i fut in gat. da cat cacat tre sa ai in cap sa accepti sa joci intrun film ca asta?marele actor principal n-a vazut ce citeste in scriptul pulii , de ce nu le-a zis , mai basiti in pula mea cu adjectivele voastre , fomist , da-l in pula mea ! !adica , profesionist : joaca ce-i cade !

  Comentariu de crisuadi — iunie 16, 2010 @ 12:16 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: