Unde scriu lu gigel

octombrie 26, 2009

Capitolul 1. Povestea celor doi veveriti

Filed under: Veveriti — animal00 @ 9:15 am
Tags:

prescriptum: multi o stiti. o pun acilea sa fie so gasesc.

 

Poveste dedicata tuturor adultilor care au dat in mintea copiilor.

Este cu si despre veveriti. Orce fel de cheste care pare out of rialiti, inadecavata, falsa, incoerenta este acolo penca asa am vrut eu, care eu fiind naratoru, creatorul, regizorul, directorul artistic si tuate celelalte care se este sunt OMNIPOTENT

 

 

Deci afost odata ca niciodata, ca daca nu ar fi fost nu s-ar fi povestit, casa nu mai vorbim de faptul ca asa incepe orce poveste care se doreste a fi serioasa, neste mai multe familii de veveriti.

Aceste mai multe familii de veveriti existau pe un spatiu de altel restrans la marginea unei capitale mai mult sau mai putin europene, capitala care se numeste intrun fel bucuros, dar nu retinem inca cum.

Dupa aceasta mica prezentare, care nu prezinta nimic, zic ca ar fi cazul sa intram in amanunte mai detaliate. Dece urmarim noi aceste familii de veveriti? Poi in primu si in primu rand, penca dupa cum se observa dupa numele titlului avem de a face cu doi veverizi, un veveritz si o veveritza ale caror cai se vor imbarliga la un moment dat al povestirii. Celelalte famili is personaje colaterale, carora nu le vom acorda prea mult spatiu.

Deci sa incepem cu prezentarea veveritzului. Numele lui era foarte atipic pentru un veveritz. Il chema Michi. Dupa cum se stie foarte bine in lumea vevericioasa, toate numele trebuie sa se termine in “ic”, care inseamna alu in veveriteasca. La inceputul anilor 1750 s-a hotarat prescurtarea numelor, in asa fel incat sa nu existe decat un ic. NU de alta dar se ajunsese la nume de genu Vecicicicicicicicicicicicicicicicicic care bine inteles ca insemna ca purtatorulu lui era stra-stra…..-stra nepotu lu Veveric.

Ei bine dece Michi? Din simplul motiv ca tatal veveritz a suferit de o criza de nebunie si a vrut intotdeauna un soricel. Cum aceasta dorinta nu a putut sai fie indeplinita si-a denumit copilul Michi. Nu de alta, dar se stie ca acesta este cel mai bun nume pentru un soricel ever.

Din cauza numelui si a fetei uarescum boccie, veveritoiu nostru a suferit destul de mult in timpul copilariei. Din aceasta cauza a incercat sasi depaseasca toti colegii de la scuala de sarit in lungime latime si adancime + rontait alune viteza. Cu tuate acestea ii ramasese porecla de michimaus, ronatitoru de cascaval. Nustu daca stiti, dar cascavalul pentru veverite e cam ca ceva absolut inutil pentru omini. Deci va datzi seama cam cat de jignitoare e aceasta porecla pentru un veveritz.

Ce face in acest timp Michi? Ei bine, incearca sa stabileasca un nou record al coltului de capitala la sarit de pe gard pe copac. Recordul este inca de 16.14 metri si-I apartine celebrului si faimosului Vevejumperic. Dar se pare ca Michi are toate sansele sa-l intreaca.

In timp ce noi il lasam pe Michi cu problemele lui, care este, sa ne indreptam atentia inspre eroina povestii nuastre. Nimeni alta decat Daniela. Daniela nu este alceva decat tot o veveritza. Mama ei a fost veverita culta si inteligenta. Din cauza faptului ca a stat mai mult pe langa oameni le-a invatat modul lor ciudat de transmitere a informatiilor. Oamenii ii zic scris si e unfel de scrijelit pe neste trebi.. Cat timp se uita la teveu (o alta inventie ciudata a oamenilor) mama Danielei a vazut un film cu neste omini dezbracati cu tofelu de pene in cap caresi denumeau copii in functie de ceea ce vedeau in momentul in care se gandeau la numele copiilor.

Ei bine, pe stalpul unde s-a cunoscut cu Elic, era un afis mare unde scria Daniele G un symbol pe care nul cunostea si rfy. Si s-o gandit mama danielei ca Daniela o sai zica dacu incolo. Iar fi zis caracter ciudat da nu putea sa vorbeasca asa rotund.

Ei bine, mama veverita nu si-a dat seama ca lipsa icului de la final da impresia de veveritz din tei (asa se numesc veveritzii orfani care nu au descendentza). Veveritzi dupa cum bine se stie in lumea animala sunt fuarte rasisti si xenofobi. Nu accepta niciunfel de interferenta in viata lor si tot ceea ce nu este cum ar trebui este desfintat. Din aceasta cauza un veveritz din tei are fuarte putine sanse de convietuire, mai ales in acest colt uitat de lume, unde veveritzii is si mai rai.

Ei bine aceasta este povestea de pana acum a celor doi veveriti. Dupa cum creca atz inteles din cauza de izolare Daniela nu a avut alceva mai bun de facut decat sa invete 3 stiluri de arte martiale, e maestro in filozofia veveritzo antica si este in stare sa mance 100 de alune in 3 minute. Recordul absolute este detinut tot de maestrul emerit si cel mai cunoscut veveritz al tuturor timpurilor, nimeni altul decat Vevejumperic cu 158 de alune in 3 min.

Ceea ce este ciudat este ca Daniela nu se ingrasa. Nu se stie dece, dar asta e. Din aceasta cauza marimile Danielei sunt cele ideale unei veveritz model: 8- 5-12. (inaltime, diametru burta, lungime cu tot cu cuada). Deci care cum sar spune, daca nu ar fi fost din tei ar fi fost una dintre cele mai dorite veveritzi ale zonei.

Ei bine dragi povestitorului, orce poveste tre sa zica dragii mei si asta nu tre sa uitam, cam aceasta ar fi partea de inceput alu poveste. Tinetz apruape intrucat aventurile celor doi or sa va bage de tot in scaun si or sa va creeze senzatii nemaintalnite

NU UITATI: cei doi veveritz controleaza amu verticala (|||||) precum si orizontala (linii paralelel orizontale). Da inainte de a vi le spune voo tre sa le descopar eu.

7 comentarii »

 1. BAh ai ramas in pana de idei?
  A, si ratonului ii plac barbatii.

  Comentariu de Loki — octombrie 26, 2009 @ 11:16 am | Răspunde

 2. nam ramas ma in pana de idei. creerul meu e activ.
  da ma gandeam da mult sa o pun si pasta acilea. sa fie. daca pa iahu mi s-a inchis blogu

  Comentariu de animal00 — octombrie 26, 2009 @ 12:02 pm | Răspunde

 3. aha il iubeste pe Loki anal si numai cu penisul.
  (bag de seama ca ti o cauti)

  Comentariu de Ratonu' — octombrie 26, 2009 @ 12:03 pm | Răspunde

 4. bah. ia iubitiva anal sincur sodomizant afara da la veveriti

  Comentariu de animal00 — octombrie 26, 2009 @ 12:07 pm | Răspunde

 5. citesc si copii chestiile astea?

  Comentariu de Ratonu' — octombrie 26, 2009 @ 12:54 pm | Răspunde

 6. povestea veveritilor sau comentariile voastre?

  Comentariu de animal00 — octombrie 26, 2009 @ 12:55 pm | Răspunde

 7. doamne, si eu care ma gandeam zilele trecute sa iti cer sa re-postezi veveritzi … dar am zis ca poate nu-i adecvat. ce inseamna, dom’le, mintile mari, care gandesc ele la fel!

  Comentariu de serialcharlie — octombrie 27, 2009 @ 9:05 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: