Unde scriu lu gigel

septembrie 16, 2009

oare hasher. oare reu. oare da?

Filed under: aberand — animal00 @ 12:08 pm

No…bun. Voiam sa spun ceva. Care o sa spun ca daia am voce. de fapt dejte, casa pot scrie.

In urma unor mai multe experiente mai mult sau mai putin importante, as vrea sa va vorbesc despre angajati. Totul a pornit de la demaio, care a pornit de la anca, care anca a pornit de la o intalnire nocturna in timpul zilei sai diurna in timpul noptii sau…adica parintii ei au facut sex. si daia a aparut ea. ca alfel naparea. ca duara nui universu sa nu stim cand si cum a aparut. Chiar anca, daca citesti, tu esti universu?

desi voi credetz no sa scriu despre baiatu cu scrisoarea. penca in fond am avut si io o scrisuare dasta de intentie da pe care nam trimeso niciodata. Asta e.

az o sa scriu despre pula. adica acel organ invartasator la adresa futaiului. De fapt nu. o sa scriu despre HR. dar are cam aceeasi latura sensibila in sensul ca la de cate ori au fo aproape de pl mea se cofunda.

HR in Romania se imparte in mai multe feluri. In aia cere isi zic HR si in aia care isi zic Resurse umane. Evident, cei din urma, nefiind cei dintai si fiind doar niste retrograzi imputiti care inca  folosesc romana se impart la fel ca in aia de la HR numa ca nus la corporatii.

Alta imparteala a HRului este intre rudele si pretenii celor care citesc si HRii cu care am lucrat si pe care nui injur ca cine stie ce nevoi am de voi. Si restu din care mare parte suge pula.

“Ce vrei sa te faci cand termini facultatea”

duduie: As vrea sa lucrez in niste domenii in care sa lucrez cu oamenii pentru ca eu sunt o foarte buna lucratoare cu oamenii. Adica vreau in marketing sau hr.

Duduie draga. Lucru cu oamenii la care te pricepi, desi iti ia tzuale si te duce in restaurante tot sugere de pula se chiama. Asta cand nui anal. Chit ca te doare. Strategiile de marketing bazate pe suptul pulii clientilor sau strategiile de RU (resurse umane) bazate pe curatatul podelei cu genunchii in fata CEOului nus strategii. Se chiama muie eventual sex oral (Depinde cati bani primesti). in fond muie ie si munca nuastra cea de zi cu zi in care cu o masina si o casa ai cam belipulacumparaturilordezicuzi.

Din pacate, ceodoii mari sunt degraba datatoru de muie la fetiscane dastea si in cele mai multe cazuri hrurile sunt alcatuite din fatucile asezate cel putin odata da capu fara cuaie al ceodoiului.

Si iaca asa avem haraiste.

Evident, am avut si surpriza ca intro firma sa fie angajati oameni care chiar aveau treaba cu RU. Si evident ca siiou a venit si lea futu toata strategia, penca nui asa, la noi aia mari stiu intotdeauna mai bine.

Casa nu fiu total misogin. Am vazut si baieti la HR. care nu erau acolo pentru ca supsesera pula ci penca bausera ca dracii cu ceodoiu. Bah..mancatori mai mari de cacat nu exista in lumea asta.

 

Asa. HR. Promisiuni amprostulea. Incercari de a fi mai dejtepti de cat e cazul. Amatorism. Dupa 3 interviuri iti manca din palma daca stii ce si cum sa vorbesti cu ei. Desi tu esti duda tip varza.

Dupa angajare. Din saptamana in saptamana iti promit acel timbilding. La care toata lumea stie ca se mere sa se bea. Eventual sa se futa, da ios flacau nustu dastea. NUUUUUUUU. Hasheristii nostrii au citit ei pa gugle ca americanii au descoperit ca tre sai pui pa angajati sa alerge cu un ou in mana. Macar de erau angajatele. Si macar de erau sa se juace cu oole pe loc. Macar sa ne placa si noo. NU. tre sa alergi cu ou in lingura in timp ce esti legat cu ata purpurie de un dejt de la picior si in timp ce canti marseieza. Totul sub ochiul critic al hasheristilor care zic ca nu esti om de echipa. “Poi plm, is singuru vostru programator. Ce echipa?”.

Dupa care, dupa 2 ani in care totul a mers in firma vine proaspata haserita. Intre doo mui si un normal isi da seama ca totul in firma merge prost. Imediat ce se sterge ii spune sefului tip siio ca spiritul de echipa din firma nu este conform ISO 29823 din 2002 tuamna. Seful cu bucuria proaspat stearsa de o tzatza nui arde lui de acte si alte puli si zice “da da da”.

Asa ca te duci dimineata la munca. Ai ajuns ca de obicei la 10 si 6 minute, penca orcum, programul tau care se incheie la 6 de obicei se incheie mai tarziu mult mai tarziu.  Intrii la munca. Futi un cap la usa care nu sa desface. CA are cheie.

“Vaii…am uitat satz spun ca dam carduri de acces. Dar tu dece nu esti la 9 la munca?” “Poftim?” “poi programu tau incepe la…” “si la cat se incheie?” ….discutie in care amenintarile orcum nusi au rostu ca pe tine te duare la salam. a doua zi vi tot la 10. inca doo scandaluri urmate de un “animalooo…poti sa vi sami arati si mie unde e tasta W?”. ii arati. penca esti amabil. A doua zi vi la 11.

DIn pacate nu toti sunt it. Si evident, programul libertin in care veneai cand voiai la munca si iti terminai cat aveai de munca sa dusa pa pula. Amu vi cand trebe si faci cat ai chef. Iei…o reusita haserista.

“De az incolo avem un roi”. “un ce bagamiash pl in ele de viespi. ca ma muscat un roi dasta cand eram mic da ma rupt. hai sa le rupem” “NU. un regulament de ordine interioara”.

Evident, de az incolo nai voie sa bei cafea la birou, numa la bucatarie, nai voie sa o pleznesti pe vecina de birou peste cur, de parca pana ieri scoteai mereu pula si ii mai trozneai una cum ai vazut tu in ultimul film de folosit servetele de pe dc, nu ai nevoie sa scuipi ecranul, desi toata lumea stie ca asta ii cea mai buna metoda de curatat literele din word.

Afli de asemenea ca nai voie si ca nu poti si ca orcum nu si ca daca e sau daca nu si cand atuncea. Pula mea, orcum nimeni nu citeste roiurile si toti fac tot ca ei si haserita sa supara. sitz aduce foi da semnat. Si, dejaba ii zici tu ca programatori, “poi ma fata, articolul ala e contra cacatului ala de lege denumita in mod normal Codu muncii” catz explica ca nui asa. Evident, citatul din CM o face sa schimbe repede roiu si iar sa sa puie pa semnaturi.

etc.

Deci demaiule, numi zi mie de rabdarea HRului….ca imi apare o nervura pa pl si tre sa le mai zic da neam si familie si gura

Ah..cemi plac mie haseritele. :D. Orcum, de obicei, cu doo taste W si cu un articol din CM iti sunt pretene si uneori mai sunt si dragute. Deci da, nam niica cu voi 😀

 

ca paranteza. Desi nu stiu ce munceste ii zic haserita de az din mol. Care era o fata. care vorbea la telefon. care porma sa plangea “vai nu pot sa manc ca ma suna mereu telefonu”. Draga haserito. INCHIDE IN PLM TELEFONU CAND MANCI DACA TE STRESEAZA.

 

ps: nam nimic cu dept de RU. Am dat interviuri cu oameni 0 pe RU si mam enervat mai tare decat 10 ROIURI si 15 prostii hasheristice. Manerveaza doar categoria hasher de care presupun ca ati inteles care. si care, din pacate e multa. Si muie lor.

 

ANCA: chematil bre la interviu

6 comentarii »

 1. Râd cu lacrimi :))
  Dar mai şi plâng =))
  Of! Că bine le spui tu, câteodată, măcar în parte 🙂

  Comentariu de DeMaio — septembrie 16, 2009 @ 12:15 pm | Răspunde

 2. Genial articolul. La noi in firma s-au schimbat hasheritele de vreo 3 ori in 2 ani, mereu cu strategii noi. Pula. Nimic nou sub soare.

  Comentariu de Skag — septembrie 16, 2009 @ 1:22 pm | Răspunde

 3. bre voi astia de tzipatzi impotriva hr ului, habar nu avetzi cata munca depun aia de la hr… ce dureri de ceafa , si genunchi, cate laringite si otite fac alea sau aia, cate disfunctii anale si etc. chiar sunt intr o pozitie ingrata.
  sunt bucuros ca nu lucru la hr si mai ales ca exista astia de la hr sa preia parte din mehlem.

  Comentariu de Ratonu' — septembrie 17, 2009 @ 7:08 am | Răspunde

 4. Si de aceea, in orice corporatie care se respecta, departamentul de RP (sau PR pentru corporatistii inraiti) e supranumit de Felatii cu publicul (sau Public Felatio, tot pentru aia de mai devreme).

  Comentariu de Misu'L — septembrie 17, 2009 @ 9:43 am | Răspunde

 5. evident. cum alfel?

  Comentariu de animal00 — septembrie 17, 2009 @ 9:43 am | Răspunde

 6. prima care zice prima

  shacu sa citesc

  Comentariu de esk — septembrie 18, 2009 @ 8:39 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: