Unde scriu lu gigel

septembrie 16, 2009

Cold mountain

Filed under: da pa iahu, adica vechi — animal00 @ 9:58 am

*oldiz

deci da. mam gandit sa ma gandesc si la cei care inca nu a vazut marea capodopera care s-a creat si realizat pe taramurile romanesti. da mam gandit sa ti povesteste io despre Cold Mountain.
asa. filmu ie despre unu in persuana lu jude law, care pleaca ca prostu in razboi. pacolo sempusca cu unii si cu altii, aia sempusca si ei cu el, care el siaduce aminte de tanti Ada pa care o lasase acasa (kidman adica) si pleaca dupe ea, lasandui pa prostii ailalti sa sempuste intre ei.
in mare cam asta e filmu. acum momente indubitabil memorabile.

SPOILER ALERT adica ti spun filmu
1. inceputurile (adica cand am inceput io sa ma uit la iel)
neste multi in transee printre care si un epure. si cand incercau astia sa prinda epurele in scopuri gastronomice pac o mina a egzplodat. bre a dreaq mina egzplodeaza sil dezbraca pe unu (de unde am dedus ca daca ceva de gen feminin te dezbraca nu ie de bine).
amu ce m-a amuzat e ca ala s-a sculat asa dezbracat cum ie si a mers la futut yankei daia. deci iar mi fu clar, cand esti dezbracat ori faci baie or futi, alfel ce sa cauti asea?
tot din lupta asta, yankeii astia dupa ce da cu bum bumu ies la atac. si prostii dintre tuate traectoriile pe care le puteau alege o iau taman paia cu gaura de la bum. Adica iei iancheii iera unfel de oi.
amu ce face sudistii? iei ii au pe ianchei intro gaura, asa ca incep sa ‘pushte la ei ca la oile lu berbecalii. totu bine pana apare indianu. Indianu, mai lenes si mai prost si mai traditionalist, inloc sa stea el calm sa incarce pustile si sa ‘pushte ianchei, arunca cu ele pe post de sulite. amu un baiat mai tinerel dintre sudisti, impreuna cu erou nostru sare in gruapa. crea siau dat seama ca indianu prost arunca pustile colo si raman fara armament. indianu se trezeste si el si pleaca si el in gruapa dupe pusti. amu ce e amuzant e ca desi iera 3 intre toti iancheii astia, recupereaza o pusca, pe care un iancheu i-a dato bine aluia tanar. mai najpa e ca iancheu prost a folosit burta lu tinerelu asta pe post de teaca de pusca.
2. bre aici intervine o parte mai ciudata cand ios plecat de la teve si cand mantorc ala tanar era umpic mort, indianu fiind prost a fost concediat sau ceva, ca nu l-am vazt si jude law (pe carel chema inman, adica unfel de puscarias) avea o banderola inrosita la gat.
3. amu intervine momentu spital si fuga. asta fuge casi da seama ca Ada il iubeste si ca el o iubeste la randu ei, desi el n-a vazto pe ea decat de vro doo trei ori, cand asta il punea ba la reparat acoperisuri, ba la arat campuri.
4. sentalneste asta cu unu care voia sa omuare o negresa. il bate sil lasa la albi sal omuare
5. sentalneste jude cu neste negri care nui da oo.
6. il alearga garda nationala sil scapa tipu de la punctu 4, plus o tipa care sarmana e impuscata cand toma le propusese la astia sa faca secs cu ei. deci momentu "tzatze" a fost amanatn
7. astia doi care amu e bodies gaseste in pustietate un ferastrau cu care il ajuta pe un tip sa taie un taur care murise intro apa care porma tipu ii duce la el acasa, le da uischi si femei, care cansa fute si astia apare garda nationala. Deci asta a fost film facut dupe jocurile "quest", ca daca navea ferastrau najungea la asta si nui prindea ominii rai.
partea buna e ca apar tzatze si chiar si un fund.
8. dupa cum ziceam ii prinde ominii rai, dar nu va speriati, mai ie din film. ca apare cavaleria care porma se mai pusca unu cu altu care Jude asta ie singuru care scapa ajutat de o baba care omuara o caprita ddragutza sa hraneasca omu.
9. ajunge asta la o gajica, nustu daca se fute sau nu cu ea, da fute din cauza ei neste ianchei.
10. ajunge la kidmanca care in sara aia sio trag Very Happy
11. despre viata lu kidman nu va zici niica ca nu ie asa interesanta ca alu jud
12. bre amu intervine finalu de film americanesc, care ca majoritatea finalurilor de film americanesc strica tot ce fu inainte. in cazu asta avand in vedere ca inainte nu a fo cine stie ce, va imaginati cum fu.
deci domle muare Jud. care amu voi mantrebati, poi si ce daca, inseamna ca nu mai ie hepi end.
deci, intai sa recapitulam:
– mina subterna face bum asta supravetuieste
– sare intre multi ianchei capaceste pe multi dintre ei scapa
– la spital dragostea pentru ea il tine in viatza
– il prinde garda
– trece iarna muntii fara mancare
– mai pusca vro 3 ianchei
– pusca vro 3 din garda, care ei avea pusti si el pistol.

bre dupa ce scapa el de atatia, fute ce are de futut si ajunge la dragostea lui, ce face. Il urmareste pe ultimu nene rau, el care avea pistolu in mana si ala in teaca. si ce se gandeste el, bre mi sa luat de puscaturi, ia hai sa nu ne mai puscam. da ala rau ce zice: ba nu bre, ios tanar, hai sa ne puscam. si se pusca bre unu pe altu si muare jud al nostru. Poi tui muma lui de prost, nu putea el sa puste la ala rau de la inceput si sal apuce dupa constinta, ca nu ie ca cand ori ca puscasi 100 de mii de omini ie diferit fata de 100 de mii unu
cert e ca era viril omu deci e mai bine ca muri, ca numa dupa un secs de o nuapte o lasa pe fata gravida care a mai si nascut. va imaginati o multime de juzi dasti?
cert e ca filmu asta mia lasat asa o lacrima macsim doo, datorate orei intarziate la care s-a ternat si faptului ca cascam

3 comentarii »

  1. sa moara ma sa, PRIMU!!!!

    Comentariu de Ratonu' — septembrie 16, 2009 @ 10:55 am | Răspunde

  2. asa ratoane!

    Comentariu de animal00 — septembrie 16, 2009 @ 11:14 am | Răspunde

  3. esti nebun:))

    Comentariu de frigider — septembrie 16, 2009 @ 1:43 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: