Unde scriu lu gigel

februarie 17, 2009

Viermii

Filed under: Viermi — animal00 @ 10:58 am

Am fost rugat sa vorbesc mai multe despre viermii interspatiali care acum interspatializeaza pe biroul meu, pe o piatra luata de langa cea mai inalta cascada din Europa, care se afla in Austria si care io am vizitato si care io sa ma dau mare acum. Si nam fost numa acolo ci odata am fost si la Pucioasa. Si am baut gin (copirait moldovenii de la trupa cu acelasi nume al lor).

 

deci. Povestea viermilor. Sau cum mi sa zis mie despre ei.

 

La vro 4 mii de ani lumina, in constelatia cu un nume pe care eu nul stiu penca nus astronom, exista o planeta numita Controxturas (Cam asa sar citi si nu inseamna nimic ciudat sau nu am inteles io). Controxturanii erau niste fiinte care aratau fix alfel decat oamenii, avand 6 picioare fara dejete si o singura mana terminata cu doo degete opuse.

Fiinte inteligente, au ajuns la un capitalism (scuzati paralele intre ei si pamanteni, dar trebuie sa avem un punct comun in care sa discutam) infloritor, in care se mergea pe principiul „cerere si oferta”. Datorita faptului ca aveau 6 picioare, principala industrie care se dezvolta era industria sosetelor. Fiind asa de mandri de sosetele lor, industriile convexe, gen industria pantofilor si industria pantalonilor lungi au intrat in falimente, marinduse industria creatoare de fire polimerice pentru sosete mai rezistente si mai calduroase si de sosete, care in curand or sa se uneasca si or sa devina numite Companii de sosete din fir polimeric.

In acest mod, una din 3 companii prezente e Controxturas, era o companie de sosete de fir polimeric. Avantajele firelor polimerice nici nu merita discutate. In primul si in primul rand putea fi colorate in ce culori voiai. Cultura fiind avansata culorile intrau pe o paleta de 128 de biti, masculii controxturatisti fiind perfect capabili sa priceapa culori pana la 64 de biti. Resul erau pentru metrosexuali, femei si discutii la bere tip „bah, care plm dintre voi stiti ce e ala un rosu tonicat merdunostor”. Majoritatea discutiilor se terminau cu „cine stie” si mersul afara si batut un tanar care avea pe el sosete de un ton necunoscut, de catre masculii sanatosi dar umpic beti.

Alta carateristica era impermeabilitatea. Totusi, pe planeta ploaia venea din 3 in 3 decenii asa ca nu este cunoscuta foarte bine relevanta acestui fapt. Insa, din punct de vedere al marketingului, impermeabilitatea sosetelor din fire polimerice a dus la o crestere a vanzarilor cu 164% in primul trimestrul al primului an de intrare in folosinta.

La fel, dar nu neaparat, rezistenta lor si lipsa nevoii de a purta pantofi, dar acest amanunt a fost trecut in plan secund, existand intotdeauna argumentul culorii, care practic facea din tineri victime sigure ale betivilor.

Lipsa perfectiunii lucrurilor, a facut ca si sosetele polimerice sa aiba o caracteristica nu tocmai placuta. Se imputeau repede. O jumatate de purtare si mediul in care scoteai sosetele devenea mai toxic decat o buda din vama veche. La inceput nu a fost o problema si industria masinilor de spalat si a detergentilor a crescut in asa mod incat 3 continente au disparut in urma poluarii.

Un comitete ControEcologist a demonstrat ca detergentul este responsabil pentru disparitia a mai mult de 16341 de specii in 2 ani si au recomandat inchiderea fabricilor si transportarea sosetelor pe cele 3 planete disparute.

Purtatul o singura data al unei perechi de sosete si disparitia industrie de detergenti a facut ca in urmatorul deceniu 99% dintre companii sa produca exclusiv sosete, restul de 1% fiind firmele specializate in transportul lor, de la locul de aruncat pe continentele vizate.

Lesne de inteles ca in 100 de ani, un nor toxic a venit dinspre continentele deja distruse si a distrus o societate care oricum murise de foame de mai mult timp.

Tot ceea ce ramasese pe Controxturas era o specie de viermi, care se hraneau cu fir polimeric.

…….

8 comentarii »

 1. douglas adams reloaded

  Comentariu de cristi — februarie 17, 2009 @ 11:16 am | Răspunde

 2. Incepi un nou foileton?

  Sau a fost doar asa, o aberatie ocazionala?

  Comentariu de Loki — februarie 17, 2009 @ 11:41 am | Răspunde

 3. nu chiar reloaded, dar da, dacolo (ideea de industrie care distruge tot). Ce vina am ca cand am zis prima oara asta eram beat si numa asta mea venit in cap?
  loki, nush, vedem

  Comentariu de animal00 — februarie 17, 2009 @ 11:53 am | Răspunde

 4. aberezi!

  Comentariu de Ratonu' — februarie 18, 2009 @ 12:29 pm | Răspunde

 5. no shit

  Comentariu de animal00 — februarie 18, 2009 @ 12:38 pm | Răspunde

 6. pi buni! unde e seria aia cu padurea si cu toate cele cu aia de beau bere si cam atat, dar macar beau bere? sau aia cu blecu?
  nu apuca pe cai gresite!!!!

  Comentariu de Ratonu' — februarie 18, 2009 @ 12:52 pm | Răspunde

 7. poi bre…blecu s-a dus. sa gatat.
  pe pitici…iash aduce inapoi, dar nu prea mai stiu sai continui.

  Comentariu de animal00 — februarie 18, 2009 @ 12:56 pm | Răspunde

 8. Asta a fost un pic mai complicată pentru mine. Cred că am început să o citesc de vreo cinci ori până când chiar am reuşit.

  Comentariu de vave — februarie 24, 2009 @ 6:40 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: