Unde scriu lu gigel

februarie 10, 2009

retete

Filed under: Mancare — animal00 @ 1:29 pm

cum promisesem iaca si cum se fac diversele dintre retetele care leam facut. Totul incepe cu o vizita intrun magazin, pentru diverse achizitii.

de acolo, se mere acasa injuranduse pe drum ca nai mers cu masina. daca ai masina se sare acest punct.

evident primul lucru ajuns acasa, nu este sa deschizi o bere, cum ati putea crede. Primul lucru este sa meri la buda. porma sa te speli temeinic pe maini.

Porma, deschizi berea. Tentalnesti cu oamenii care iti tin de urat. si companie. si iti mai aduc o bere cand se termina.

intro tigaie se prajeste niste kaizar cubulit, in alta se fierbe niste cartofi, care nu or sa mai apuce sa fie gatiti in timp util. Kaizaru cubulit se arunca intrun vas separat pe ceva sa se scurge uleiu

 

vro trei oo impreuna cu niste sare si pipier se amesteca bine bine bine de tot. peste ele aruncam niste 150 de grame de faina si praf de copt. se observa ca in loc de praf de copt ai luat praf de copt pentru prajituri, adica are si altele prin ele. se injura de mama. se termina bere si se ia bocancii. se da jos sortu si se fuge la magazin de unde se ia si astea si drojdie pentru altele.

se rencepe munca. odata terminat de incorporat faina se vine cu 80gr de ulei. se baga si ele la bataie acolo. incalzim usor  oleaca de laptic cam pe la 125gr si il aruncam la loc cu faina. se incorporeaza si ala.

adaugam niste parmezan ras, gorgonzole, brie, kaizeru cubulit, o legatura de patrunjel, niste porumb, niste mazare. amestecam. turnam in vas. dam la o parte sa facem si checu doi.

 

pieptu cu ciapa si cu o telina daia verde cu niste 5 catei de usturoi si o ciapa medie si un ardel iute si cu niste piper mult se blendaruie. se amesteca blendaruiala asta cu 3 felii groase de paine, muiate in lapte. se mai adauga si vro 2 linguri de smantana. si sare dupa gust. si porma iti amintesti ca tre sa ii pui si 3 oo. musai. si cu o legatura de patrunjel tocat marunt.

se baga si asta intro forma de chec. se da cu parmezan pa dasupra si cu smantana si parmezan.

se baga ambele la cuptor. primu se tine 40 de minute, al doilea o ora.

se servesc cand se mananca.

merg la fics cu o bere maxim o betie.

3 comentarii »

  1. Abia la final am inteles lipsa pozelor. sarumana de reteta.

    Comentariu de ionitacristina — februarie 10, 2009 @ 5:29 pm | Răspunde

  2. Saru’mana, chiar vroiam sa te intreb cum ai facut alea. Chestii d-astea inca n-am incercat sa fac niciodata 😀

    Comentariu de Andy - Micutul Porc — februarie 10, 2009 @ 7:23 pm | Răspunde

  3. La sfarsitul lunii o sa am cuptor si o sa fac o saptamana numai chec picant. De mica mi-am dorit, dar mama nu stia sa faca…

    Comentariu de cristina — februarie 12, 2009 @ 9:39 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: