Unde scriu lu gigel

noiembrie 27, 2008

Cum sa mananci inteligent

Filed under: Mancare — animal00 @ 11:49 am

Dupa cum se stie, am anumite calitati, care ma fac sa vorbesc mult si lumea sa creada ca chiar stiu sa gatesc. Pe de alta parte am burta, ceea ce indica un anumit grad de alimentatie necorespunzatoare. Din aceste doua motive, care prin cumulare s-au adunat si au rezultat o concluzie, m-am gandit sa expun teoria mea cu privire la „cum sa manci inteligent”.

Majoritatea revistelor tind sa puna baza pe modul de combinare al mancarilor, orele la care trebuie trase pe sub nas diverse combinatii gastronomice sau diverse lipsuri din alimentatie. chestiile de specialitate tind sa mentioneze ca „fiecare om ar trebui sa cheltuiasca niste bani pentru a-si vizita doctorul nutritionist, care doctor o sai explice cel mai bine ce si cum”. Dece nici una dintre aceste surse de aflat retete nu zice simplu „nu mai mancati ca porcii si nu, nu ie de la glanda e de la lene”, inca n-am aflat. Probabil de la PC.

asa, dupa cum ziceam, revistele si cartile trateaza modul in care sa slabesti, dar pe nicaieri nu gasesti cum sa manci inteligent. Aici apar io, ca un fel de cavaler pa cal alb cu armura stralucitoare. In fond, in momentul in care esti constient de greselile tale, poti sa dai sfaturi. Ideea este daca ti le asculti sau nu.

Casa nu lungesc povestea. Daca vrei sa manci inteligent, tre sa citesti si tu la vremea lor niste carti, sa meri pe la scuala nu numa ca sa te uiti la tzatzele colegei tale de clasa (Chiar daca esti mic, nu chiar atat de mic ca tzatzele ei, dar daca in viitoar nu o sa deranjeze pe niste fotbalist de seminationala dece tear stresa pe tine), mai poarta si tu discutii cu oameni care sa stie sa discute si alceva care iese din sfera: fotbal, semipolitica, filozofie de pahar, tipa de la pagina 5.

In momentul in care biblioteca o sa aiba mai multe carti (citite) decat un pachet, poti sa mentionezi ca incepi incet incet sa fii pe calea cea buna si sa ajungi atat de inteligent incat sa poti sa ai macar o mica convingere de genul:”ba mis umpic inteligent”.

daca esti inteligent, o sa fii inteligent si cand manci, deci poti sa spui ca te hranesti inteligent.

daca asteptati cure de slabire de la mine….pana mea, am 100 de kile numa pe picioru stang…deci imi pare rau sa va zic, nu va hraniti inca inteligent

asa. in final. asara am gatit in premiera pentru niste oameni. Am facut o mica gresala (turnat cam mult ulei de susan in salata de dovlecei), dar se pare ca inca mai stiu sa gatesc 😀

4 comentarii »

 1. Bre, fusese si ratonu la un nutritzionist, da cred ca era un amator ca ala mi o zis ca sa nu mananc nimic dulce, nimic ce sa aiba urme de dulce si alea alea… si nici grasimi. dar totusi is de parerea ca ala facea misto de mine, oricum dupa 10 minute i am zis ca mi suna fixu acasa si ca tb sa raspund.

  Comentariu de Ratonu' — noiembrie 27, 2008 @ 1:35 pm | Răspunde

 2. Eu am înţeles că e bine din când în când să mai citeşti câte o carte. 😀

  Comentariu de vave — noiembrie 27, 2008 @ 7:33 pm | Răspunde

 3. carte de colorat…

  Comentariu de zuza — decembrie 12, 2008 @ 8:54 am | Răspunde

 4. de fapt un as de trefla

  Comentariu de animal00 — decembrie 12, 2008 @ 12:32 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: