Unde scriu lu gigel

noiembrie 24, 2008

Dece rock

Filed under: aberand — animal00 @ 1:41 pm

intro zi, de fapt era chiar noapte, acum ceva timp, joia care toma a trecut, o tanara  pe numele ei de cod „tanara”, mi-a pus o intrebare de o magnifica si extraordinara introspectie interioara pe calea autocunoasterii si automeditarii.

Inainte de intrebare totusi, tre sa fac doo precizari, despre povestea care toma s-a terminat

baba – a ajuns tanara, penca avea puteri supranaturale si, de fapt, nu fusese niciodata batrana. Intretine raporturi diverse cu zmeul

Calul- a ajuns intrun sat in care, datoritata unui fenomen ciudat, toti ceilalti cai disparusera si numa armasaritzele focoase ramasesera.

asa…intrebarea. Intrebarea fu si inca ramasa „dece rock”. evident, era vorba despre mine si despre afinitatea mea cu aceasta muzica. de la inceput am vrut sai spune tinerei cum ca se insala. De fapt io nu sunt cazul pentru „dece rock”, in fond dece rock include si umpic de maical jecson si umpic de giorge maical si inca niste cazuri dastea mai vesele si destul de comerciale, ci, intrebarea mai aproape de adevar era „dece metal”.

nu am vrut sai zic asta atuncea, penca ma intreba „cum adica dece metal?”. porma trebuia sai explic la fata ca rocku e rock si metalu e metal. si dupa ce ma chinuiam 10 minute sai explic doo mici diferente….parca si vad o intrebare de final „ce?”.

acum, raspunsul la intrebarea „dece metal” este unul complex. Duce in anii 70 in care io nu eram nascut. Sau poate chiar mai demult. ca io nici inainte de anii 70 nu eram nascut. Stiu, incredibil dar adevarat.

Porma, raspunsul ajunge pe taramul exploatat de altii, dar mai putin de mine, deoarece, desii nascut nu eram capabil sa fac diferenta intre alb si negru, guma de mestecat proaspta sau calcata cu talpa in prealabil, precum nici diferenta intre o integrala de ordin doi si o comanda c#.

Evident, bucata din raspuns va exista in anii 90. in care, desi tanar si neprihanit (Adica nu futusem inca), incepeau sa-mi apara primele razmerite tip revolta, tip ash bea si io o bere in plus langa votca aia, liceu si multe alte minunatii care mai de care mai minunate.

Putin putin, in anii 2000 care nu mai sunt neprihaniti (culmea), sunt muncitor, termin facultate si multe sticle de diverse lichide, care mai de care cu un continut de apa mai mic. anii 2000 apar ca o incercare de descoperire a internului meu, acea cautare totala dupa un stil care sa se pupe impreuna cu neuronul meu, acea miscare brauniana a melodiilor prin winampul meu, care nu produce caldura ci muzica.

Culmea, anii doomiizece nu fac parte din raspuns. Probabil, ca o cauza interesanta, se face ca nu am fost in ei. Stiu, pare ciudat, dece in anii 70 nam fo dar fac parte din raspuns, dar anii 2010 nu. asta este, viata are secrete mici si multe.

Ei bine, casa dau raspunsul „dece metal”: pentru ca imi place tare.

pa…

ps: nu am fumat./beut niica dimineatza

2 comentarii »

  1. fiecare nou post de acum incolo ar fi mijto sa inceapa cu un mic episod despre ce mai face CALU’

    Comentariu de petroliana — noiembrie 24, 2008 @ 6:51 pm | Răspunde

  2. e perfect logic si credibil ce spui tu mata acolo,asta ca-s fumata(cred)da maine daca am sa arunc un ochi,ma voi ratacii in oceanu cu ciumperci care s-au certat cu calutii de mare si au divortat de proastele de alege!
    deci.DE VE NU CUMPERI TU LA FIECARE CITITOR IN PARTE DE ASEMENEA MIN UNATII CATE-UN JOINT SAU CATE O STICLA DE ABSYNTH ?ca sa iti creasca numarul de cititori si sa ne intelegem perfect unii cu altii!pai nu?

    Comentariu de ardeica — decembrie 11, 2008 @ 1:08 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Spune ceva, spune, spune, spune....bine, scrie

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: